Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Eterna umbra a Securitatii si candidatii la presedintia Romaniei

Inca un candidat la presedintia Romaniei este acuzat ca a fost ofiter acoperit. In 2005 , fostul diplomat Mircea Raceanu l-a acuzat pe Teodor Melescanu , fost sef al Seviciului de Informatii Externe si actual candidat independent la presedintia Romaniei , ca a fost ofiter acoperit al fostei Securitati (http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1207799-raceanu-isi-relanseaza-lista-securisti-acoperiti.htm )
Opiniile candidatului acuzat de legaturi cu fosta Securitate despre modul in care se putea face un doctorat in strainatate in Romania anilor `60 sunt extrem interesante  : 



Rep: Va rog sa-mi satisfaceti o curiozitate de om mult mai tanar. Cum putea cineva in anii 60 sa faca facultate la Geneva, ca dvs, fara aprobare din partea Securitatii? Din ce am citit, nu se prea putea face asta.
TM:
 Foarte simplu. Am avut nevoie ca sa plec la studii in strainatate de o singura aprobare. Aprobarea sectiei relatii externe a CC a PCR pentru ca nu eram membru de partid. Aceasta aprobare mi-a fost data si nimeni nu mi-a cerut niciodata o alta aprobare. 

Rep: Deci nu ati avut aprobarea Securitatii? Se putea pleca la studii in afara asa, la Geneva, oricine?
TM: 
Au plecat foarte multi, daca aveti impresia ca eu sunt singurul..

Rep: Din generatia dvs cine a mai facut studii afara, din ce va amintiti?
TM:
 Cum sa spun, cei care au fost cu mine la insitut. Dar au fost sute de oameni in strainatate la studii. Eu am fost nu la studii la facultate, la studii doctorale. Deci am facut un doctorat, nu era vorba de facultate. Au fost sute daca nu mii de oameni ( s.n.) Ganditi-va ca anii 60' au reprezentat in Romania o perioada de deschidere. Am fost la doctorat impreuna cu ... Nu vreau sa invoc ca dupa aceea ma trezesc cu cine stie ce... Dar pot sa va dau un singur exemplu. Am fost cu actualul Patriarh in aceeasi perioada (Patriarhul Daniel -n.n. ), dansul facea doctorat in teologie, eu faceam in studii sociale si politice. 


Sursahttp://www.hotnews.ro/stiri-esential-18324961-spune-melescanu-azi-despre-acuzatia-adusa-2005-fost-ofiter-acoperit-cum-plecau-romanii-studii-anii-60-cum-ajuns-coleg-doctorat-geneva-patriarhul-daniel.htm



Aceste opinii au declansat reactii foarte virulente , dar in acelasi timp pline de umor,  din partea cititorilor Hotnews  : 



Comentarii

  • lol (Vineri, 17 octombrie 2014, 17:42)
    corvus coraX [utilizator]
    Minitehnicus ăsta crede că toți avem creierul lui Ponta... Păi taman ce susțineai tataie mai ieri, că cine a fost (nu există așa ceva) sau este ofițer acoperit (la SIE sunt numai ofițeri acoperiți și femeile de servici au grade) nu poate fi deconspirat. Foarte probabil că ai fost agent dublu, DIE=+ un serviciu străin, probabil occidental, sau poate chiar triplu (și ceva Moscova), și încă ești. Din DIE nu se iese, puteai liniștit să-l dai în judecată pe Răceanu, ăla știa ce spune...
    • +23 (25 voturi   
      pe onoarea sa de securist (Vineri, 17 octombrie 2014, 18:45)
      m1ha1 [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX
      Daca nu poate demonstra ca nu e agent, vine să promită pe cuvântul său de onoare că NU e securist ? Iar noi să-l credem. EL cu Ponta au un target de electorat, cu siguranță în Rusia, China și cei de la vaxPopuli i-ar vota.
      • +6 (8 voturi   
        Păi ApR ce o fi fost?! (Vineri, 17 octombrie 2014, 21:29)
        corvus coraX [utilizator] i-a raspuns luim1ha1
        Tot o diversiune securistă cu alții cu stele pe umăr, Coșea, Boda...
        • +6 (8 voturi   
          Melescanu a fost lobbist pentru TAB-urile Piranha (Vineri, 17 octombrie 2014, 23:16)
          dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui m1ha1
          Teodor Melescanu trebuie controlat riguros la afacerea "TAB-uri Piranha pentru Armata Romana". Cind era ministru al apararii nationale 2007-2008 a facut lobby puternic pentru transportoarele amfibii blindate respective ceea ce inseamna ca a luat bani, pe ascuns, pentru asta.

          vezi: http://www.telegrafonline.ro/1220302800/articol/63711/melescanu_vrea_sa_inlocuiasca_taburile_din_armata.html
        • +5 (7 voturi   
          Ce ma amuza pe mine (Vineri, 17 octombrie 2014, 21:12)
          derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX
          este ca Eternii lu' peste ni l-au lansat pe piata pe obositul asta de kgb-ist ca solutie de avarie pt. ELECTORATUL DREPTEI, in caz ca proiectul "Johannis tace si face" se defecteaza pe undeva.
        • +24 (26 voturi   
          :)))) (Vineri, 17 octombrie 2014, 18:16)
          Nevermind [utilizator]
          Pe daniel te-ai gasit sa-l dai exemplu? =))))
          Epic fail =)))
          • +23 (25 voturi   
            astia chiar sunt destepti (Vineri, 17 octombrie 2014, 18:28)
            adyQ [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind
            sau ne cred pe noi foarte prosti :)
            sunt ferm convins ca prin anii 60 fiind asa mare dezghetzu puteai sa si depui acte de emigrare in state sau canada si nici nu iti trebuia vreo aprobare ca doar era dezghetata treaba...
            la fel de convins sunt si de fatpul ca nu a avut nici o treaba cu securitatea, ca astia dupa 89 l-au pus sefu serviciilor secrete tot la fel dupa ce a facut o cerere la dezghetzu respectiv
          • +19 (21 voturi   
            Sigur, numai aprobarea CC... (Vineri, 17 octombrie 2014, 18:31)
            Sthelian [utilizator]
            ...care se dadea pe achi frumosi si, mai ales albastri...
            Nu exista nu stiu ce documente...
            Il cred pe Mircea Raceanu si nu pe Melescanu... Si aici o mica analiza:
            http://adevarul.ro/news/politica/conexiuni-melescanu-ponta-tatulici-georgescu-calota-1_543e95d80d133766a8f68965/index.html

            Ca pe arhiva SRI n-a pus mina vreo fundatie Gauck. Si nici Romania n-a fost luata ca Germania democrata de cea federala.
            Dar azi, Revolutia, perioada comunista, razboaiele mondiale si cele dacice sunt la aceeasi distanta in timp pentru foarte multi.
            • +3 (5 voturi   
              Li se pare ca sint la distanta (Vineri, 17 octombrie 2014, 21:24)
              Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian
              dar de fapt sint chiar la ei in farfurie.
            • +17 (19 voturi   
              Trecutul de la Baneasa (Vineri, 17 octombrie 2014, 18:31)
              anaana [utilizator]
              Bine ca cineva si-a adus aminte de absolventul scolii de ofiteri securitate Baneasa - Melescanu. Prin anii '90 jurnalistii scriau mult despre acest lucru. Acum securistul cu par alb isi apara creatia - pe copy/paste. Pozele lor de candidati sunt una linga alta in tot orasul , pe ecrane Mele vorbeste blind si duios , doar , doar vom uita trecutul lui si prostiile debitate de copy/paste
              • +23 (25 voturi   
                o perioada de deschidere (Vineri, 17 octombrie 2014, 19:15)
                feral [utilizator]
                Cind actualul Patriarh facea doctorat in teologie la Geneva, Parintele Cleopa se ascundea in paduri, iarna, fara foc. Melescanu facea studii doctorale in Elvetia, altii faceau Canalul Dunare-Marea Neagra. A fost o liberalizare selectiva, ca tot ce faceau comunistii. "Reprezentantii poporului" luau caimacul, "dusmanii poporului" ciomagul.
                • +19 (21 voturi   
                  Ne insulta inteligenta! (Vineri, 17 octombrie 2014, 19:43)
                  Ali Bey [utilizator]
                  Totusi, nu suntem toti prosti congenital!
                  Cum poate spune individu' ca in acea perioada "sute - poate mii - de persoane" care faceau studii in strainatate? sa nu confundam studiile in Rusia cu cele la Geneva.
                  In plus, sa nu uitam ca puscariile erau inca pline cu detinuti politici - numai atunci a inceput sa se schimbe orientarea, dar niciodata nu s-au trimis tineri la studii in vest, decat daca erau "de-ai nostri".
                  Ma tem ca omu' si-a pus mana pe chelie cand ne-a amintit de Caraiman, care a lucrat - asa cum se spune de catre cunoscatori - pentru KGB, sub acoperirea de spion roman.
                  Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati...
                  • +16 (18 voturi   
                    Pai la omul sarac nici boii nu trag. (Vineri, 17 octombrie 2014, 20:09)
                    Ceauceau [utilizator]
                    Adevarat, adevarat va spun eu voua ca nu mai gasesc nici un motiv sa mai stau in tara asta ciudata..
                    • +7 (9 voturi   
                      da (Vineri, 17 octombrie 2014, 20:22)
                      bec [utilizator]
                      ca si cum ceo al bor n-a fost securist, p-asta l-a gasit securoiul melescanu sa-l dea de exemplu. Da. si plecau mii de romani la studii in vest, numai cine nu voia nu pleca, si in general era raiul pe pamint, in puscarii nu erau detinuti politici, ce mai, oaia juca fotbal cu lupul pe pasunile patriei. Ce scirbe a mai adus al suprafata comunismul criminal din strafundurile patriei lor socialiste.
                      • +9 (11 voturi   
                        Pe banii cui si-a dat "doctoratul"? (Vineri, 17 octombrie 2014, 21:31)
                        Maniu [utilizator]
                        cand inginerul Ursu a fost ucis de securitate sub pretextul catorva dolari!
                        • +9 (11 voturi   
                          nu i-ar fi rusine (Vineri, 17 octombrie 2014, 22:07)
                          ioanadoe [utilizator]
                          nu suntem toti psd-isti sau intarziati la minte, d-nule Melescanu. E imposibil ce spuneti acolo.
                          • +4 (6 voturi   
                            Are tupeu (Vineri, 17 octombrie 2014, 23:46)
                            adrian88000 [utilizator]
                            mosneagul. Crede ca vorbeste la Antena3 , pentru fidelii auditori.

                            Dar imi place ca fiind decrepit scapa secrete fara sa-si dea seama. Si da in vileag si alti securisti. Deocamdata ni l-a dezvaluit pe Excesiv de Fericitul Daniel.
                            Hai tataie, mai vino si mai scapa si alte informatii
                            " clasificate '.
                            • +4 (6 voturi   
                              Pieleşcanu mincinos (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 1:24)
                              Akoo [utilizator]
                              Pieleşcanu s-a dat de gol singur că minte. La început a pretins că Băsescu i-ar fi cerut lista ofiţerilor acoperiţi, motiv pentru care l-a şi refuzat. Strâns cu uşa şi pus în faţa documentelor doveditoare (corespondenţa dintre preşedinte şi serviciul SIE), a recunoscut senin a doua zi că Băsescu a totuşi avut dreptate: nu i-a cerut lista acoperiţilor, ci doar informaţia că membrii guvernului sunt sau nu (foşti) ofiţeri acoperiţi. Dar nu a recunoscut că refuzul lui a fost o încălcare a legii.

                            Niciun comentariu: