Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 19 februarie 2015

Generatia Facebook ?


Comentariul de mai jos a fost postat la un articol aparut pe Contributors.ro : 

Brindusa Armanca - Facebook trece, cărțile rămân


Nu va inteleg articolul si nici demersul prin care faceti apologia unei carti si unui astfel de jurnalist . Este adevarat, este dreptul dvs suveran sa citati pe cine doriti , dar daca vreti sa ne si convingeti mai trebui sa veniti si cu niscaiva argumente dincolo de ceea ce dvs identificati drept „discreta patina aristocratica”. Citim :
”Fiindcă sunt și eu un pic anacronic”, s-a alintat Mândruță, sugerând că o discretă patină aristocratică a scris-cititului clasic nu lipsește biografiei sale. Cartea pornește de la o uimire: cum e posibil ca în decurs de ore, cel mult zile, să se formeze comunități virtuale coerente, care să influențeze alegerile (s.n.), uzând de mașinăria aparent simplă a rețelelor de socializare? I s-a întâmplat și lui Mândruță (s.n.), după ce a postat video și mesaje vizuale cu îndemn de ieșire la vot. Nu în calitate de jurnalist, ci de cetățean implicat (s.n.). Bilanțul zilei de 16 noiembrie 2014 pe pagina sa a fost: 54.000 shares, 140.000 like, 2.145.000 vizualizări video.”
Mai era doar un mic pas de facut ca sa ne spuneti direct ca presedintele Johannis a fost ales nu datorita sacrificiului facut de cetatenii din diaspora care au devenit locomotiva pentru cei din tara, nu datorita efortului imens facut de echipa de campanie a lui Klaus Johannis (http://andreeavasile.ro/2014/11/19/vlad-tausance-omul-datorita-caruia-klaus-johannis-a-devenit-primul-politician-european-care-a-atins-1-milion-de-like-uri-pe-facebook/)
) desi este putin probabil sa nu fi aflat acest lucru in calitatea dvs de jurnalist de prestigiu si profesor universitar, ci datorita cetateanului implicat Lucian Mandruta care ar avea si meritul de a fi daramat celalalt candidat ( „Conflictul a lovit din plin în candidatul Ponta și în aroganța sa oficială.”). Este si aceasta o opinie, dar mai exista si alte opinii.
Pe de alta parte, ceea ce dvs numiti „experimentul lui Lucian Mandruta” nu este de loc singular pentru ca domnul Mandruta recidiveaza avand deja antecedente. Daca acum a facut un experiment „in decurs de ore , cel mult zile” , in trecut a mai facut unul la ProTV dar in decurs de cativa ani , poate chiar decenii , in care, sigur va aduceti si dvs aminte , ne-a asasinat pe toti fara mila , si in fiecare duminica dimineata, cu interviurile kilometrice luate lui „ dom` profesor de democratie ”( sic!) Silviu Brucan, iar mai aproape de noi a trecut si pe la Cornu avand o prestatie cu adevarat antologica prin care a restabilit demnitatea si prestigiul profesiei de jurnalist si de activist civic (https://www.youtube.com/watch?v=2RvD6y5H2fg)…
Dar experimentele nu s-au oprit aici. Prin emisiunea „Pâine şi circ” , domnul Mandruta a revolutionat inclusiv tehnica interviului reusind performanta de mult bun gust de a intervieva un politician intr-un jacuzzi ( am uitat sa mentionez ca politicianul era o femeie ) :
„Cum negociezi cu vedetele pentru emisiunea „Pâine şi circ”? Mi-a rămas în minte episodul în care Norica Nicolai a vorbit dintr-un jacuzzi… I-am zis că o să vorbim serios într-un cadru neserios şi că poate îi place mai mult aşa decât invers, cum se întâmplă în alte talk-show-uri!”
adevarul.ro/entertainment/celebritati/lucian-mandruta-primii-bani-i-am-castigat-electrician–1_50ae75057c42d5a6639ce2a9/index.html
Pe de alta parte, aveti dreptate cand afirmati ca : „Mândruță a înțeles că notorietatea sa ca jurnalist de televiziune trebuie utilizată cu precauție” pentru ca incercat sa repete modelul folosit la alegeri , dar intr-un alt context in care i-a indemnat intr-un stil foarte original pe tineri sa mearga la razboi ( „Am auzit ca nu vrei la oaste. Ca n-ai chef sa-ti aperi tara. Ca e scarbos sa pui mana pe pusca, ca nu e eco. Ca e imoral sa mergi la razboi pentru astia care ne conduc.”… „E vorba de tine, desteptule! Pe tine trebuie sa te aperi, si dupa aia pe noi!”) :
http://lucianmindruta.com/2015/02/12/draga-tinere-intre-20-si-35-de-ani/
Rezultatul nu a fost insa de loc cel scontat , ba chiar dimpotriva, dovada reactia unui tanar jurnalist care ii raspunde foarte civilizat dar in acelasi timp ii face si un profil devastator :
http://activenews.ro/draga-lucian-mindruta_1885482.html

In sfarsit, pentru ca tot suntem la capitolul opinii , intelegem din textul dvs ca romanii sunt foarte activi pe Facebook ( exact asa spuneau si politicienii care au pierdut acum alegerile ) probabil pentru ca sunt atat de pasivi in balamucul din viata politica si sociala de la noi :
„ Românii s-au arătat sensibili la vraja rețelelor sociale: la sfârșitul lui 2014, România avea 7,6 milioane de conturi pe Facebook, cu 8,6% creștere față de anul precedent.”.
Asa o fi , dar la balamucul din viata politica si sociala de la noi pe care jurnalistii nostri il redau atat de fidel incat contribuie de fapt la accentuarea lui , se mai adauga si balamucul de pe Facebook ( filtrele din USA care interzic limbajul indecent si atacul la persoana nu actioneaza si in alte contexte culturale ) unde , dincolo de exprimarea unor oameni civilizati care au devenit deja o minoritate timorata , chiar ca nu mai exista nici o limita a decentei in exprimarea fara nici o (auto)cenzura in exhibarea pulsiunilor, urii , agresivitatii si vulgaritatii.
Cum ati propus deja cititorilor Contributors.ro un reper profesional, deontologic si moral de talia jurnalistului Lucian Mandruta, asteptam cu interes urmatoarea dvs initativa.

Niciun comentariu: