Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 30 decembrie 2015

Fractura sociala sau decalajul intre realitati paralele , vorbe si fapte


Dupa 25 de ani care au trecut deja , cetateanul roman este la fel de liber ca la inceput sa aleaga ce vrea sa creada si ce vrea sa accepte  intre realitati sociale paralele si declaratii care se bat in cap . Fiecare va ramane cu realitatea lui deoarece  informatiile din spatiul public sunt de cele mai multe ori doar opinii,  aproape niciodata  nu pot fi verificate "din trei surse independente",  si dfoarte rar au valoare de adevar :


1. Discursul presedintelui  Klaus Johannis susţinut, la un an de mandat, în plenul reunit al celor două Camere :

"Ceea ce mi-aş dori eu să se spună despre 2015 este altceva: că a fost anul în care a început schimbarea modului de a se face politică în România şi începutul înnoirii clasei politice. Este timpul schimbării. Depinde de noi toţi dacă răspundem la aceste aşteptări ale societăţii." 
Klaus Johannis
Presedintele Romaniei
http://www.mediafax.ro/politic/klaus-iohannis-in-fata-parlamentului-imi-doresc-sa-se-spuna-despre-2015-ca-a-fost-anul-in-care-a-inceput-schimbarea-modului-de-a-se-face-politica-in-romania-si-inceputul-innoirii-clasei-politice-14920975

...si promulgarea legii care prevede pensii speciale pentru pentru parlamentari ,etc. :


Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede pensii speciale pentru pentru parlamentari - pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor precum si legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, prin care parlamentarii primesc sume forfetare pentru transport in teritoriu in locul masinilor de serviciu, doua legi pentru care Iohannis solicitase reexaminarea.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20685653-iohannis-promulgat-legea-pensiilor-speciale-pentru-parlamentari-legea-privind-acordarea-sume-forfetare-pentru-transport-parlamentarilor-pentru-care-ceruse-reexaminari.htm


2. Declaratiile dure ale ziaristei Roxana Iordache :

"Am o rugăminte, nu mai preluaţi mesaje semnate de Regele Mihai, sunt false. Regele e izolat, nici ordinul de retragere a titlului Prinţului Nicolae nu l-a semnat. Să nu ne mai amăgim, asta e realitatea. Aştept să mă dea în judecată cine se crede în drept să mă contrazică". ( 26 decembrie )

"Voiam să vă povestesc ceva trist, dar şi frumos, când am ajuns acasă şi o s-o fac, mai încolo sau mâine. Amân un pic, fiindcă acum aflu ceva de nedescris, că rapandulele securiste care îşi bat joc de Casa Regală a României au pus botu' şi cică m-ar da în judecată. Doar că n-au sânge să zică asta în numele lor, ci merg cu infamia până la a-i atribui Majestăţii Sale intenţia. N-au absolut nici o limită în a-l discredita pe Rege. Nici preşedinţii Iliescu şi Băsescu, pe care i-am criticat extrem de dur şi nu pe blog sau pe Facebook, ci în presa scrisă, pe vremea în care încă mai era presă, "România liberă" şi "Ziua", n-au îndrăznit - şi să o facă însuşi Regele, îngerul tuturor românilor, pe care l-am apărat continuu şi pentru care aş face orice, dacă aş putea să-l readuc pe tronul României! Ceva mai abject n-am pomenit. Adică, îl coboară pe Rege la nivel de persoană particulară! Deci, dacă impostorii îndrăznesc, am să-l citez. Sigur că am să renunţ în final la citarea Majestăţii Sale, dar dacă primesc citaţie în numele Regelui, cer să fie citat în instanţă. Asta vreţi? Să vă cadă tencuiala, cum s-a întâmplat când a trântit uşa Vâşinski? Adică, Regele a abdicat ca să nu moară 1000 de tineri şi mă dă în judecată pe mine - sau pe oricine, pe oricare român monarhist sau nu?! Chiar nu vă e ruşine? N-aveţi absolut nici o limită. Daţi-mă în judecată, n-o să faceţi decât să demonstraţi că am dreptate. Încă mai cred că e o glumă proastă". ( 28 decembrie )
Roxana Iordache

...si declaratia reprezentantilor Casei Regale a Romaniei :

”Majestatea Sa Regele este foarte indignat de aceste acuzaţii care sunt cu totul false şi sunt extraordinar de grave pentru că pun sub semnul întrebării capacităţile sale şi libertatea sa de acţiune. Şi din acest motiv, pentru că sunt foarte grave şi false, în următoarele zile va începe o procedură judiciară împotriva doamnei Roxana Iordache faţă de afirmaţiile publice pe care le-a făcut şi care afectează imaginea Majestăţii Sale” ( 28 decembrie )
Ioan Luca Vlad, avocatul Familiei Regale

Niciun comentariu: