Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 19 ianuarie 2016

Plagiatul de partid si de stat sau incurajarea imposturii din mediul universitar


In urma aparitiei unui document oficial care expune oprobiului national si international un posibil plagiat (http://integru.org/reviews/andronescu-2003 )  , reactia persoanei vizate ar fi trebuit sa fie imediata ( slaba speranta ! ) iar reactia Ministerului Educatiei ar fi trebuit sa fie una obligatorie conform legii , moralei profesionale si moralei publice, dar unde nu e nici Dumnezeu nu cere.  Ultima decizie a ministrului Educaţiei e un fel de înlocuire a lui “Magna cum laude” cu “Magna cum fraude”(http://www.contributors.ro/politica-doctrine/magna-cum-fraude/).
Aici se vede diferenta specifica si distanta cosmica dintre institutiile noastre si entitatile care le compun , si institutiile (cu oamenii lor cu tot) specifice  unui adevarat stat de drept si unui stat civilizat. Rezultatul este destructurarea sistemului de valori sociale si morale adica exact mediul prielnic aparitiei imposturii sociale generalizate si crearea unui cerc  vicios in care se invarteste societatea romaneasca si in care , culmea, ca in cazul de faţă respectiv cu ajutorul ministrului si al ministerului ,  “hoţii strigă : “Prindeţi hoţul !”. Adica cinism social pur si o guvernare cu totul speciala care poate fi definita cel mai bine ca fiind de tip 
birocratic-administrativ-securist   si care isi are probabil sorgintea in celebrele Directive NKVD specifice unei lumi intoarse pe dos .  
Conform uneia din aceste directive care explica multe lucruri inexplicabile altfel,  coruptii dintr-o asemenea societate nu sunt pedepsiti  , ci protejati sau chiar avansati  :

„42.Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători numiţi de către partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare”.

Din nefericire, problema Ministerului Educatiei ( de fapt cel mai important minister pentru viitorul unei natiuni ! )  nu este numai una care tine de plagiatele si plagiatorii pe care nu vrea sa le vada si pe care nu vrea sa-i sanctioneze , sau de comportamentul ministrilor indiferent cati s-ar perinda in fruntea lui si oricate “reforme” au facut si vor face , ci este una mult mai profunda care tine de nedefinirea clara a scopurilor si obiectivelor educatiei ( invizibile pe site-ul oficial al acestui minister ) care de peste 25 de ani a ramas si acum  doar “instructie” si acumulare de cunostinte ( http://sergiusimion.blogspot.ro/2016/01/ars-combinatoria-si-megastructurile.html ) si asa va ramane multa vreme de aici incolo pentru ca de fapt nu se doreste altceva ( cetatenii educati si informati sunt un pericol nu numai pentru politicieni…) .
Nu se doreste  nici la nivelul institutiilor de stat unde lipsa de reactie nu surprinde pe nimeni *) , nici la nivelul breslelor profesionale  unde lipsa de reactie este una semnificativa si in special la nivelul societatii civile ( vorba unui celebru oengist : „…civilii nu inseamna societate civila ! ”)  unde lipsa de reactie a zecilor de mii de ONG-uri care lupta de 25 de ani , si pe fonduri , pentru democratizarea societatii romanesti ( dar nu sunt deranjate de bulversarea valorilor, fabrica de plagiate, fraudarea fondurilor europene , coruptia generalizata ,etc.,etc. ) , este o mare surpriza in raport cu scopurile lor declarate in mod oficial.

Cum era de asteptat, cele mai puternice reactii fata de aceste situatii  care tin de primitivismul social,  nu vin din tara, ci din afara ei :

„Este adevărat că ministrul Curaj a pus-o pe Abramburica Andronescu în comisia aia care verifică plagiatele? Da, dom’le, e adevărat. În fond trebuia și un expert din partea plagiatorilor să fie în comisie – cum l-au pus francezii pe Jean Valjean să reformeze poliția franceză, așa punem și noi un hoț să reformeze învățământul. Presupun că tot hoție se numește și furtul intelectual, să nu-mi iasă discuții c-am calomniat-o pe biata Abramburica.
Între anii 2009 – 2010, cel puțin așa scrie în sivica ministrului Curaj, a fost Secretar de Stat, Președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică, autoritatea care semna contracte pe fonduri europene din partea Ministerului Cercetării. Era în perioada în care Abramburica Andronesc se juca de-a politehnista, funcționa ca un Organism Intermediar pentru fondurile europene (pentru că fiecare minister avea puterea de a semna pe POSCCE). Adică, mi se șoptește de pe o rămurea, Abramburica și Curaj își cam semnau reciproc pentru proiectele de cercetare. Căci din uniunea lor s-a format UEFISCDI la care a fost numit director Curaj. Așa că de ce să nu o numească Curaj pe Caty, dacă între ei e legătură de bani? Iar dacă s-au furat și bani cu ocazia acestei legături, cine să poată verifica, în fond sistemul era securizat ermetic la POSCCE.
Dar de ce mi-am făcut eu curaj să dau pe goarnă ciripelile unei păsărici? Că, luat de valul tehnocrației, am uitat că actualul ministru Curaj este cel care a fost acuzat de cercetători de fraudarea fondurilor pe, normal, cercetare. De altfel, în 17 martie 2015, 200 de cercetători din sindicatul INFLPR “RADIAȚIA” din Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiației de pe Platforma Măgurele, s-au adunat să-și strige nemulțumirea în față la sediului Autoritatii Nationale pentru Cercetare Ştiintifică si Inovare, după care au mărșăluit, cerând printre altele și demisia lui Curaj, până în fața sediului Ministerul Educației și Cercetării Ştiintifice. Sindicatul a acționat în instanță Ministerul, UEFISCDI și pe Adrian Curaj și Tudor Prisecaru, Președinte al ANCSI (Dosarul 4267/2/2015 este pe rolul Curții de Apel București). În plus, cei doi beneficiază și de un denunț penal la DNA pentru abuz și șantaj încă din 24 martie 2015. Denunț despre care DNA nu suflă o vorbă deși sindicaliștii s-au plâns public că au cerut să li se comunice numărul de dosar și numele procurorului de caz prin două adrese din 9 aprilie 2015 și 10 octombrie 2015. Deh, nebănuite sunt căile prin care Dreptatea își găsește calea spre Justiție (sau, invers).
Oricum, pe mine mă îngrijorează cum un pesedist mascat s-a aciuat într-un guvern zis de tehnocrați. Să tai cu 50% fondurile cercetării și să dai pe mâna unei persoane asupra căreia există dovezi (sindicaliștii din cercetare folosesc cuvântul “covârșitoare”) că a săvârșit fapte de natură penală și corupție și Cercetarea unei națiuni, asta da, reprezintă curaj! Sau tupeu, sau durere-n cot de ce-ar putea să spună românii (mai ales că, în majoritatea lor covârșitoare, aceștia nu spun nimic, numai se lasă buzunăriți și prostiți).
Deci să ne mai mirăm că în Consiliul General al CNATDCU și în Comisiile sale au fost numite Abramburica și mincinoasa penibilă Corina Dumitrescu („înnotătoarea“ de la „Standford“). Sau, din 2012, până azi ați și uitat cine este Corina Dumitrescu, această adevărată baroneasă Standfordsen?
Păi, să ne amintim cum, în 2012, nominalizata de doi bani la șefia ministerului Educației, Corina Dumitrescu, a studiat conform sivicăi (CV) la “Standford” (o fi fost vreo clonă chinezească a universității Stanford). Prinsă cu falsul și-a mutat “studiile” la Institutul Hoover. Numai că cei de acolo i-au transmis, prea politicos, că pe la ei o fi fost în vizită, exact ca și la Stanford. V-ați fi gândit să-i crape obrazul de rușine acestei politruce PSD… Ei, aș! Mai întâi, în complicitate cu “săndeii” lipsiți de obraz aciuați în CSM a încercat să găsească un „acar Păun” pe care să dea vina pentru falsul și greșelile de română elementare din “sivica” cu care s-a afișat prin lume să culeagă foloase necuvenite. Că la semidocții din PSD numai cu “sivică” umflată de studii și para-studii ți se recunoaște inteligența, mai ales atunci când nu o ai. La final și-a adus aminte, apoteotic, că a fost la mă-sa fată. Și, cu tupeu, după aproape o săptămână de la scandal, a declarat: “când eram la Stanford mă numeam Corina Adriana Radu”. Numai că nici pe asta n-au găsit-o, deși au căutat-o.
Cât despre Abramburica Andronescu, faptul că este implicată în mult-prea-cercetatul-Dosar Microsoft și că a fost acuzată (inclusiv de către cercetători străini) de plagiat, chestiile acestea nu fac decât să o recomande de-a lor (de-a Grupului Infracțional Organizat), deci numai bună de pus în pită.
Cum vă ziceam, un adevărat pesedist dacă este prins cu chiloții în vine și-i va trage rapid la loc și va nega cu înverșunare. De șters se va șterge mai târziu sau niciodată – va tărăgăna, să se prescrie fapta. Atât de obișnuiți cu minciuna sunt politrucii acestui partid încât nici o jenă nu-i mai macină să modifice realitatea, să nege evidența.”
Ion Tufoi ·
Humber Institute of Technology

(Sursa :  http://www.gandul.info/stiri/ministerul-educatiei-scoate-doctoratele-demnitarilor-din-comisia-care-a-albit-tezele-lui-ponta-si-oprea-ordonanta-care-schimba-regulile-privind-plagiatul-14969396 )


La nivel general , cele mai corecte si amare aprecieri le au tot cetatenii anonimii respectiv majoritatea tacuta a acestei tari nereprezentata de fapt nici de stat, nici de breslele profesionale , nici de societatea civila : 

Eh... (Vineri, 11 decembrie 2015, 0:40)
Lucian P.  
Cartoful e prea fierbinte. Cine se risca sa zica ceva ce este EVIDENT? Aici nu trebuie doar curaj, aici trebuie tupeu, cand nu ai nimic de pierdut si cand nu esti santajabil. Se pare ca deocamdata nu e cazul cu acest nou guvern sau cel putin cu unii ministri. Da, multi ne-am fi asteptat sa zica in sfarsit un ministru al Educatiei ca da, acei oameni au plagiat, lucru vizibil si pentru un copil de 8 ani. De ce trebuie sa ne ascundem si sa ocolim atat adevarul cu n comisii si tot felu de tertipuri?
"De ce"?! (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 7:30
John M. i-a raspuns lui Lucian P
Iti spun eu de ce: e cel mai sigur mod de a ingropa o problema. Daca vrei o rezolutie adevarata, numesti un singur om, un expert in domeniu. Acel om isi va pune prestigiul si competenta in slujba cauzei. Cand aud de comisii de-astea mi-aduc aminte de ce a zis Itzac Rabin,"Daca Moise era o comisie, evreii inca mai bajbaiau prin Egipt si astazi".
Incredibil ! Impostorii raman la putere !(Vineri, 11 decembrie 2015, 1:14)florin [anonim]
Extrem de multi din profesorii care acum conduc la aproape toate nivelele universitatile au promovat in anii '90, fara niciun fel de merite si plagiind sistematic.
Ei conduc facultati, isi angajeaza ucenici ca ei si controleaza tot, corup si distrug invatamantul superior.
Ce face dl. Curaj? In loc sa ii caute pe acestia, deja la putere, de carti, teze si articole plagiate (deci care le dovedesc hotia si impostura), imagineaza un mecanism abracadrabrant, birocratic si intortocheat de obsesia "procedurii", care ii disculpa implicit pe hotii vechi ce conduc sistemul (deoarece nici macar nu ii verifica) si ii ascund si pe cei noi.
Suntem amagiti cu un miraculos si si iluzoriu soft care rezolva magic toate problemele (nu exista asa ceva!), in timp ce analiza efectiva pe teza o vor face doar prietenii din comitiile incropite prin relatii in jurul candidatului la doctoricire. Aceiasi ca inainte, multi din ei plagiatori ei insisi, acum spalati.
Incredibil ! Aveam sperante de la "guvernul tehnocrat", dar se pare ca e acelasi sistem la putere, care isi protejeaza cu tarie oamenii corupti, influenti si ajunsi la functii prin minciuna. Plagiatele marilor "profesori" conducatori academici sunt acum nume de onoare, le-a iesit si de data asta!
 Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20658293-interviu-exclusiv-ministrul-adrian-curaj- despre-plagiatele-lui-ponta-oprea-toba-cine-cum-verifica-acum-inainte-doctoratele-copy-paste.htm




Note

*) In recentul scandal al profesorilor universitari care gireaza operele coruptilor si infractorilor din puscarii s-a remarcat  vocea singulara a profesorului Nicolae Manolescu care a cerut demiterea din invatamant a acestor persoane compromise moral , dar aceasta reactie nu face decat sa scoata in evidenta exact lipsa de reactie a statului , a breslelor profesionale si a societatii civile inca tributare unei culturii a impunitatii sociale generalizate : 

- Lista profesorilor coordonatori pentru puscariasi si a editurilor
- http://adevarul.ro/news/eveniment/cine-profesorii-coordonat-cartile-puscariasilor-laurentiu-streza-dan- voinea-Ips-teodosie-dan-dungaciu-dan-pavel-1_5690f4df37115986c64d090c/index.html

(http://www.contributors.ro/politica-doctrine/magna-cum-fraude/#comment-268014 )

Niciun comentariu: