Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 7 iulie 2016

Despre sinuciderea juridica si civica sau cum poti rasturna o intreaga societate cu ajutorul legilor


Un articol foarte interesant despre deciziile Curtii Constitutionale  a aparut pe platforma Contributors.ro (CCR: suspendarea e la fel de dură ca executarea!) , dar la noi , ca de obicei, viata bate filmul iar realitatea depaseste imaginatia :

http://adevarul.ro/news/politica/de-primarii-condamnati-suspendare-isi-pierdmandatul-parlamentarii-nu-exemplul-dragnea-1_577d402e5ab6550cb89da507/index.html

In toti acesti ani, si inclusiv pe aceasta platforma, niciun profesor de drept constitutional, judecator, avocat , etc. nu a reusit sa explice cu subiect si predicat de ce , daca avem o Constitutie, toata lumea calca cu bocancii pe ea inclusiv cei care au elaborat-o !

Am auzit cu totii de avocati condamnati penal , dar care si-au mentinut dreptul de a profesa…
De parlamentari condamnati penal , dar care si-au mentinut fotoliul de parlamentar…
De indivizi care au furat milioane de dolari , dar care sunt condamnati “cu suspendare”, etc. …
De indivizi care au batut si torturat oameni nevinovati , dar care nu pot fi judecati …decat dupa ce mor (” Faptul că ei nu au murit pe noi ne împiedică, oricât de cinic ar suna, să declanşăm sesizarea penală” – http://adevarul.ro/cultura/istorie/responsabilii-crimele-comunismului-1_577cbc795ab6550cb89a5423/index.html).etc.,etc,....

Mai exact , traim intr-o lume rasturnata pe dos …fix cu ajutorul legilor si specialistilor in drept care de 26 de ani nu au facut nimic prin care sa o indrepte ! Suna cinic ?! Nu, suna realist. Cu adevarat cinic este cu totul altceva :

Articolul 23 – Regimul in procesul penal
(1) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti ori arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte si numai dupa ascultarea lor.
http://www.dreptonline.ro/legislatie/statutul_deputatilor_senatorilor.php


Atunci , post-meridianul ei de Constitutie, pentru ce o mai avem daca toti sunt egali , dar unii sunt mai egali deca altii ?!
Si care a fost in acest caz, si timp de 26 de ani , reactia institutiilor implicate ( Curtea Constitutionala , Consiliul Suprem al Magistraturii, Ministerul Justitiei, Facultatea de Drept, Baroul Avocatilor, si in general a breslei specialistilor in drept si a societatii civile ?! Altfel spus, s-ar fi putut calca in picioare Constitutia daca toate aceste instante ar fi reactionat ?! Nu cred.
De unde si reactia cinica a lupilor pusi sa pazeasca oile :

„Am înţeles că la parlamentari e o chestiune legată de Constituţie“ : ))
Liviu Dragnea

Motivul acestei jubilari :

” Într-adevăr, Constituţia prevede că senatorii şi deputaţii îşi pierd mandatul numai în cazul în care „îşi pierd drepturile electorale“. Numai că pierderea drepturilor electorale reprezintă o pedeapsă complementară, care uneori vine la pachet cu o pedeapsă privativă de libertate, dar alteori nu. Spre exemplu, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu suspendare ( deci pedeapsă privativă de libertate), dar nu şi-a pierdut şi drepturile electorale. Astfel, a rămas în continuare deputat. Pe când, un ales local care primeşte o pedeapsă identică cu cea a lui Liviu Dragnea rămâne, automat, fără funcţie.”
Sursa : http://adevarul.ro/news/politica/de-primarii-condamnati-suspendare-isi-pierdmandatul-parlamentarii-nu-exemplul-dragnea-1_577d402e5ab6550cb89da507/index.html

Asa ca oricat ar striga unii din toate puterile si conform unei vechi teze bolsevice ca romanii „in general” sunt rai, hoti, lenesi ,etc. (http://www.thinkagain.ro/33-de-motive-pentru-care-romanii-sunt-idioti/) problema nu este in primul rand la cei care sunt obligati sa voteze alegand doar dintr-o aceeasi fauna limitata , ci exact la cei care fac regulile jocului (http://www.contributors.ro/editorial/despar%C8%9Birea-de-logica-%E2%80%93-o-forma-de-sinucidere-civica/ ) sub privirea ingaduitoare a celor care ar trebui sa le mai si controleze.

Niciun comentariu: