Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 21 iulie 2016

Sabotarea intereselor societatii romanesti de catre onor statul roman

"...iar francezii s-au întors acasă fără să își explice de ce în magazinele lor din România, țară cu imens potențial agricol, se vând în continuare în cantități impresionante cartofi din Polonia sau mere din Spania. Și nici nu au mai revenit cu propunerea."

...si bine au facut ! 


Un experiment eșuat în urmă cu 10 ani

Lipsa unei infrastructuri de colectare și depozitare a produselor agricole a fost sesizată încă de acum 10 ani de francezii de la Carrefour, care au încercat să sprijine realizarea în România a acestui tip de infrastructură comercială.
La momentul respectiv, o delegație franceză a venit în România și a acționat pe 2 planuri: a încercat să determine guvernul Tăriceanu să adopte măsuri în acest sens și a contactat marile asociații agricole și mari afaceriști români cărora le-a prezentat proiectul.
Carrefour nu a intenționat să se implice direct în construcția acestei afaceri, însă a oferit gratuit proiecte franceze deja realizate, suport tehnologic, pre-contracte de cumpărare de marfă, chiar ajutor în scrierea unor proiecte pentru finanțare europeană.
Ambele demersuri au eșuat, fie din lipsă de viziune, în cazul guvernului, fie din lipsa încrederii și finanțării, în cazul marilor afaceriști.
Iar francezii s-au întors acasă fără să își explice de ce în magazinele lor din România, țară cu imens potențial agricol, se vând în continuare în cantități impresionante cartofi din Polonia sau mere din Spania. Și nici nu au mai revenit cu propunerea.
http://www.contributors.ro/economie/cum-scoatem-hipermarketurile-din-gura-lumii/#comment-288288






Comentarii Contributors.ro



Harald spune:
@Sergiu Simion – ”mare potențial agricol” nu înseamnă prea mult în zilele noastre. Birocrația românească este extrem de ostilă antreprenoriatului, iar reglementările nesfârșite înseamnă pur și simplu costuri și eforturi nesfârșite la rândul lor. Încercați să cultivați 50-100 ha cu cartofi sau măcar alocați vreo 2-3 săptămâni pentru a studia serios problema ca și cum v-ați apuca într-adevăr de cultivat cartofi, după care veniți să ne povestiți de ce nu vă apucați totuși de cultivat cartofi, dacă tot e România o țară cu un așa ”mare potebțial agricol”.
Genul ăsta de sfaturi pline de bune intenții sunt absolut inutile în practică, ele vă pot crea dvs.o satisfacție psihică, dar nu rezolvă de fapt nimic, e doar maniera în care bunciii își agasează nepoții cu sfaturi nesolicitate. Lipsa de viziune nu e un păcat, iar a o invoca e doar un mod de a vă plasa singur pe o poziție de superioritate morală. De exemplu, eu am o viziune în materie de transporturi feroviare, dar n-am absolut niciun fel de viziune în materie de cultura cartofului. Și nici nu cred că îmi trebuie.
Cineva care cultivă cartofi e îndreptățit să evalueze (în funcție de prețurile din hypermarket) dacă ar putea sau nu să fie profitabilă activitatea, dar dintr-o discuție avută în urmă cu câteva luni cu cineva care chiar cultiva cartofi pe lângă casă într-un sat aflat la vreo 100km de București, a rezultat că pur și simplu nu merită. Dintr-un sat vecin poate cumpăra în perioada recoltatului orice cantitate de cartofi îi trebuie cu 50 de bani / kg, așa că nu merită să-i mai cultive el însuși.
În ce privește Polonia, înclin să cred că e mult mai potrivită decât România pentru cultura cartofului pe suprafețe mari, dată fiind clima. În timp ce ”marele potențial” din România se rezumă la Brașov, Harghita, Suceava și probabil cam atât.
  • Sergiu Simion spune:
    ” Încercați să cultivați 50-100 ha cu cartofi (1) sau măcar alocați vreo 2-3 săptămâni pentru a studia serios problema (2) ca și cum v-ați apuca într-adevăr de cultivat cartofi , după care veniți să ne povestiți de ce nu vă apucați totuși de cultivat cartofi (3) , dacă tot e România o țară cu un așa ”mare potebțial agricol”.
    Genul ăsta de sfaturi pline de bune intenții sunt absolut inutile în practică (4), ele vă pot crea dvs.o satisfacție psihică (5), dar nu rezolvă de fapt nimic, e doar maniera în care bunciii își agasează nepoții cu sfaturi nesolicitate(6). Lipsa de viziune nu e un păcat, iar a o invoca e doar un mod de a vă plasa singur pe o poziție de superioritate moral(7) . De exemplu, eu am o viziune în materie de transporturi feroviare, dar n-am absolut niciun fel de viziune în materie de cultura cartofului. Și nici nu cred că îmi trebuie.”
    Serios?! :)) Cu cine va certati si unde va sunt argumentele ?! Sa rezumam. Am citat dintr-un articol ( pe care nu l-ati citit citit ) scris de Victor Bratu si Răzvan Diaconu articol pentru care am dat si link-ul . Citatul era despre propunerea francezilor de la Carrefour si despre reactia clasica a autoritatilor.
    Dvs in schimb , aveti „viziuni” si probabil norma la atins tastatura pentru ca in mod evident intra in fisa postului „undercover” sa bateti campii cu gratie ( 1…7 ) vorbind despre persoana comentatorului pentru ca nu va referiti nici la articol nici la comentariu. Pentru echilibrul dialogului cel mai bine ar fi sa ramaneti doar cu viziunile, normele si colegii dvs undercover cu care puteti sa discutati democratic cum doriti si cat doriti. Sanatate.

Niciun comentariu: