Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 10 iulie 2016

Societatea civila din Romania. Partea vizibila a aisbergului


NGOs in Spain. There are hundreds of non-governamental organizations in Spain, 
each one with its own clearly defined goals and economic transparency.

“Societatea civila” nu inseamna ONG-uri, inseamna ce face fiecare in timpul lui liber pt societatea in care traieste. Nu multa lume isi doreste sa devina politician. Pe urma, nu trebuie sa idealizam societatea civila organizata, si nici sa n-o consideram reprezentativa pentru societate sau democratica(s.n.) . Diferenta dintre ONG-uri si politicieni e ca ONG-urile se reprezinta pe ele insele si convingerile proprii ale oamenilor care le-au infiintat (s.n.), in timp ce politicienii sunt alesi in mod democratic. ONG-urile isi reprezinta proprii membri (s.n.), politicienii pe cei care i-au votat. 



Dincolo de declaratiile pur formale , societatea civila din Romania este (dez)organizata artistic dupa principiul paralelismelor si fractalilor in asa fel incat sa nu existe o imagine coerenta asupra ansamblului si nici asupra conexiunilor sale subterane.
O prezentare sumara  nucleului ei de baza poate fi facuta dupa datele disponibile in mass-media : 




Grupul pentru Dialog Social (GDS)

Grupul pentru Dialog Social (GDS), prima organizație non-guvernamentală liberă inființată în România pe 31 decembrie 1989, este o asociație independentă, cu caracter nepatrimonial, care și-a propus să apere și să promoveze valorile democrației, libertățile și drepturile omului. GDS urmărește să fie o instanță de reflexie critică asupra problemelor fundamentale ale societății românești. Grupul pentru Dialog Social nu este și nu urmărește să devină formațiune politică.
În scopul exercitării atribuțiilor sale statutare, Grupul pentru Dialog Social editează Revista 22, efectuează studii și cercetări, proiecte și programe, simpozioane și mese rotunde cu teme culturale și sociale, lansări de carte și alte manifestări culturale.
În actul de constituire se afirmă: ”Grupul pentru Dialog Social este un grup independent, strict informal, care nu se subordonează nici unei grupări politice și care refuză orice colaborare cu cei care au susținut vechiul regim (! -s.n.). Declarăm explicit: nu vrem să fim un centru de putere, ci un centru de influență. Pe cont propriu, fiecare membru al Grupului are dreptul la propriile sale opțiuni și orientări politice, care nu afectează însă în nici un fel statutul și orientarea Grupului (?!- s.n.).
Aceste obiective au fost stabilite în Statutul GDS și au fost îndeplinite și diversificate de la înființarea asociației și până în prezent. Grupul-ținta îl reprezintă societatea civilă, activitățile Grupului fiind accesibile publicului larg.

Membri GDS 2015


Președinte: Magda Cârneci
Membrii Consiliului Director: Vlad AlexandrescuAndrei CorneaAndreea PoraAndrei Oișteanu
Membri:

Premiul GDS


Din anul 1994, se acordă Premiul GDS personalităților considerate a fi contribuit la promovarea valorilor societății civile și ale statului de drept.



Societatea civilă din România
Politică
Alianța Civică (AC) · Alianța Civică Democrată a Romilor (ACDR) · Asociația EPAS · Asociația Pentru Suceava · Asociația Pro Democrația (APD) ·Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale (CENTRAS) · Centrul Rațiu pentru Democrație · Centrul de Resurse Juridice (CRJ) ·Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) · Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) · Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL) ·Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) · Funky Citizens · Grupul pentru Dialog Social (GDS) · Institutul pentru Politici Publice (IPP) · Miliția Spirituală ·Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile (REPER21) · Societatea Academică Română (SAR) · Societatea Timișoara · Transparency International România
Cultură
Presă
Drepturi
cetățenești
Drepturile
omului
Economie
Caritate
Profesionale
Mediu
Educație
Sănătate
Civic/Social
Umanitar
Investigații


CategorieOrganizații neguvernamentale din România




Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC)

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. FDSC este o organizatie pentru organizatii” (s.n.), care considera ca dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezinta in sine (s.n.) un indicator pentru starea comunitatii in care cetatenii traiesc.
Evolutia FDSC a fost determinata in mod inevitabil de nevoile in transformare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania: imediat in prima parte a anilor 90’, FDSC a raspuns nevoii acute de finantare a sectorului prin programele de grant pe care le-a administrat, continuand sa adauge acestora an de an programe si servicii noi, menite sa raspunda acelor nevoi specifice fiecarei etape de dezvoltare a sectorului neguvernamental (s.n.).
Depasind sfera adresabilitatii  exclusive catre organizatiile neguvernamentale, FDSC a ajuns in prezent sa implice si alte categorii relevante pentru dezvoltarea societatii civile din Romania – administratie publica, sectorul de afaceri, jurnalisti, mediul academic. Astfel, ceea ce diferentiaza FDSC este ca serviciile si programele sale de finantare, informare, consultanta, instruire, advocacy si constituire de platforme de reprezentare se completeaza reciproc si adauga valoare unul altuia (s.n.), servind dezvoltarii societatii civile atat prin furnizarea lor directa in interiorul sectorului organizatiilor neguvernamentale, cat si in afara sa.
Viziunea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile este aceea a unei societati civile puternice si influente, cu cetateni responsabili, implicati, care isi promoveaza interesele si valorile pentru binele comunitatilor.
Obiectivele strategice pentru 2011-2015
  • Furnizarea serviciilor de asistenta tehnica, consultanta si instruire, advocacy, informare, cercetare la standarde inalte de calitate, adaptate permanent nevoilor organizatiilor societatii civile, pentru a creste impactul actiunilor lor in comunitate.
  • Reprezentarea la standarde inalte de calitate a intereselor sectorului neguvernamental catre celelalte sectoare ale societatii.
  • Cresterea vizibilitatii actiunilor si valorilor sectorului neguvernamental 
http://www.stiriong.ro/rezultatele-cautarii-csc/vrs/

Sursa :  http://www.fdsc.ro/despre-fdsc





Catalog ONG - Lista ONG - Anunturi ONG








Lista ONG-urilor





Registrul National ONG | Ministerul Justitiei







CEE Trust. 
TRUST FOR CIVIL SOCIETY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE


De comparat haosul , dezorganizarea , paralalelismele, improvizatia si zecile de mii de ONG-uri din Romania si Bulgaria,  cu modul simplu si clar  in care este prezentata societatea civila din alte tari est-europene :  



NGO Portal for Bulgariahttp://www.ngobg.info/



NGO Portal for Polandhttp://www.ngo.pl/

NGO Portal for Romaniahttp://www.stiriong.ro/





O imagine mai clara a acestui Babel civic si a conexiunilor lui subterane poate fi gasita aici :


Niciun comentariu: