Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 2 august 2016

Despre legitimitatea morala si decenţa publica



Comentariul de mai jos a fost postat la un text aparut pe Contributors.ro  in memoriam Regina Ana ( Vladimir Tismaneanu - Avea grație, avea inteligență morală, avea verticalitate: In Memoriam Regina Ana ).



Despre legitimitatea morala si decenţa publica

O singura remarca. Scrieti un text in memoriam despre una din marile personalitati ale Romaniei , dar in mare parte va referiti de fapt la dumneavostra, la fiul dumneavoastra si la domnul Horia Patapievici. Dar aveti dreptate. Regina Ana a întruchipat ideea de echilibru în viața personală și publică. Motivul a fost unul foarte simplu. Avea simplitatea , naturaletea, modestia si eleganta ( dovada celei mai alese educatii ) atat de caracteristice unei adevarate alteţe regale si legitimitatea morala atat de importanta in unele societati si culturi, si atat de absenta in altele.
Toate acestea fac diferenta intre o societate umanizata si o societatea dezumanizata ca aceea produsa de demenţa (post)comunista prin ultimii nomenclaturisti semidocti si urmasii lor care se baricadau  cu tractoarele (!) ca nu cumva sa intre in aceasta ţară elita ei de fapt si de drept .
De aceea Regina Ana va ramane in memoria romanilor ceea ce a fost de fapt tot timpul . Unul dintre cele mai luminoase repere morale ale acestei natiuni si ale acestei societati atat de traumatizata de catre criminalii de drept comun care i-au decimat sistematic adevaratele valori si elite.









Niciun comentariu: