Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 17 august 2016

Dincolo de dezinformarea si manipularea post-comunista


Un articol despre acest Corneliu Vadim Tudor al Americii care este Donald Trump , dar scris de un editorialist al “The Economist” si in acelasi timp expert al unui think thank serios , articol aparut pe Contributors.roEdward Lucas -Donald Trump e oare agent rus? ) , este de maxim interes in conditiile actuale mai ales atunci cand analizeaza in cazul Trump exact raporturile sale cu Rusia, mai exact „les liaisons dangereuses ” care, desi intuite de societatea civila , nu pot analizate decat prin ceea ce se numesc ‚dovezi indirecte” .
Pe de alta parte , urmaresc de multa vreme cu maxima atentie, curiozitate , satisfactie si incantare articolele domnului Edward Lucas care demonstreaza pe deplin ( daca mai era cazul …) ca “The Economist” isi alege cu maxima exigenta editorii, publicistii si expertii.
Cine nu este convins sa incerce sa contrazica cu argumente ( in acest caz postacii si troll-ii raman fara obiectul muncii pentru ca au cu totul alte obiective in fisa postului ) acest articol. Daca poate.
Din fericire pentru unii ( si din nefericire pentru altii ), capacitatea de a vorbi simplu si clar despre lucruri foarte complicate nu este la indemana oricui.
In cazul de fata , este vizibila diferenta enorma intre modul in care este analizata o asemenea tema de catre un analist occidental si modul cum ar suna un asemenea articol sub pana cohortei de analisti politici, comentatori si jurnalisti autohtoni pentru care de multe ori opinia (lor) este mult mai importanta decat forta argumentelor si faptelor.

Niciun comentariu: