Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 7 august 2016

Dreptul cetatenilor de a fi agresati in mod legal

Aflam abia acum in mod oficial ceea ce stiam cu totii in mod neoficial si anume ca legea, procurorii si politia nu erau preocupate in realitate de drepturile, siguranta si  integritatea cetateanului roman.
Mai exact ,  aflam ca timp de 26 de ani ( plus inca 50 de ani mai inainte ) cetatenii romanii erau aparati de lege doar daca erau agresati in grup  , dar puteau fi agresati fara nici o consecinta legala ...in mod individual !
Mai exact , daca un singur cetatean era agresat de un intreg grup de infractori , nici legea, nici politia , nici procuratura nu interveneau . Abia acum articolul 371 din noul Cod Penal pedepseste penal infractiunea de "tulburare a ordinii si linistii publice" :


Tratamentul lejer de care se bucurau bătăuşii interlopii în sistemul judiciar, atunci când agresau fizic pe cineva, se va schimba după ce Înata Curte de Casaţie şi Justiţie a emis o decizie, publicată ieri în Monitorul Oficial, care impune tuturor instanţelor o interpretare unică a Articolului 371 din Codul Penal care pedepseşte infracţiunea de "tulburare a ordinii şi liniştii publice". Înalta Curte a decis că infracţiunea se comite chiar şi atunci când este vorba de o singură persoană agresată şi că nu e nevoie să fie mai multe victime pentru ca sistemul judiciar să sancţioneze fapta ca infracţiune. Magistraţii pot să emită pedepse de până la doi ani de închisoare pentru această faptă.
Articolul 371 din noul Cod Penal defineşte infracţiunea de "Tulburarea ordinii şi liniştii publice", articol in legea penală care ar putea băga după gratii toţi bătăuşii care comit agresiuni şi chiar scandaluri pe stradă sau în spaţii publice. Înalta Curte a decis că şi atunci când victimă este o singură persoană se poate reţine comiterea infracţiunii. Până acum foarte multi interlopi şi alte persoane violente au scăpat de conscinţe legale serioase pentru că bătăile aplicate au fost interpretate legal de procurori doar ca "loviri şi alte violenţe", fără a se acţiona împotriva lor şi pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice" atunci când victima era o singură persoană.
Definiţia articolului este următoarea:Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.Avocatul Florin Kovacs a explicat că până acum procurorii şi poliţiştii nu-i urmăreau pe agresori pentru infracţiunea aceasta, dacă era vorba doar de o persoană agresată.
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a venit după ce Curtea de Apel Timişoara a sesizat Înalta Curte pentru a clarifica ce se întâmplă atunci când victimă a agresiunii este o singură persoană. 
Sursahttp://www.evz.ro/interlopii-si-batasii-care-dau-pumni-pe-strada-risca-inchisoarea-dupa-o-decizie-a-inaltei-curti-care-este-obligatorie-pentru-toate-instantele.html 

Mai mult decat atat , Politia are un comportament bizar avand tendinta sa apere infractorii si sa amendeze victimele :

" Patronul spălătoriei a declarat că poliţia a fost de partea bătăuşilor şi că ar fi primit chiar el o amendă pentru că a sunat fără niciun motiv real la 112, deşi atât el, cât şi angajatul erau plini de sânge.
"Eu i-am zis la poliţai, domnule, am luat bătaie, nu vedeţi, cine mă apără pe mine? Deci tot eu primesc amendă pentru că am chemat poliţia să mă apere? Au zis că noi nu am păţit nimic şi că i-am chemat degeaba.", a mai spus patronul.
Potrivit voceatimisului.ro, poliţia locală a răspuns acuzaţiilor printr-un comunicat abia după ce acest caz a fost făcut public." 
Sursa http://www.evz.ro/incident-grav-la-timisoara-unde-bastanii-fac-legea-cu-pumnul-victimele-sustin-ca-politia-a-musamalizat-incidentul-video.html

In mod similar femeile terorizate si agresate de catre partenerul de viata nu sunt aparate de lege :

In Romania femeile terorizate de parteneri nu sunt aparate nici de lege. Cosmarul trait de Dana dupa ce a iesit din coma 
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/vanzatoarea-injunghiata-de-fostul-iubit-in-cofetarie-a-iesit-din-coma-tanara-era-amenintata-si-terorizata-de-mai-mult-timp.html

Aceasta lipsa de interes pentru integritatea si viata cetateanului poate fi coroborata cu indulgenta maxima acordata infractorilor si criminalilor ale caror pedepse sunt in realitate injumatatite prin diferite tertipuri :

„Adevărul pe care victima nu-l ştie, pentru că sistemul îl ascunde bine, în multe detalii, este că o să-l poată revedea, pe stradă, pe agresor, mult mai repede. Nu după 8, ci după 4 ani” 
Sursa : Cât mai înseamnă, astăzi, 8 ani de închisoare?http://adevarul.ro/news/societate/cat-mai-inseamna-astazi-8-ani-inchisoares-1_55dc0ab2f5eaafab2ce49b20/index.html

In concluzie, o societate care defavorizeaza victima si apara agresorul este o societate democratica si europeana doar cu numele. Daca in privinta statului si sistemului lucrurile sunt absolut evidente , intrebarea esentiala este de ce societatea civila si personalitatile ei nu au reactionat  de peste un sfert de secol la aceasta situatie si ce fel de interese apara acestea in realitate .
Atunci cand o situatie absurda se mentine in pofida oricarei logicii sociale si umane, raspunsul poate fi gasit prin intrebare clasica pusa inca de Marcus Tullius Cicero : Cui prodest ?

Niciun comentariu: