Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 17 august 2016

Moral insanity


"Toti sunt egali, dar unii sunt mai egali decat altii"
George Orwell
Ferma animalelor



Cea mai buna demonstratie a desprinderii de realitate a clasei politice romanesti este mentalitatea ei la vârf unde cinismul politic se transforma pur si simplu in sadism social prin dispretul total fata de cetatenii obisnuiti, statul de drept , regulile democratiei si civilizatiei europene.
O comparatie intre comportamentul si mentalitatea acestor exponenti ai anomalitatii sociale  care au condus la realitatea halucinanta in care oamenii onesti au ajuns sa fie  reprezentati si condusi de indivizi cu dosare penale este declaratia antologica de mai jos care va ramane in istorie pentru eternitate ca o definitie de-a dreptul cinica si grotesca a "dreptului la girofar " definit drept  "gestiune a timpului"  :



„Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte, într-un fel statul şi să se dedice, în principal problemelor societăţii comunităţii( s.n.) . Da? Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă(s.n.) . Sigur că există şi posibilitate să stăm la coadă la permise*) , la cumpărat flori, la alte acţiuni . Din acest motiv, în toate ţările, cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc, din punct de vedere legal anumite modalităţi (s,n,), anumite pârghii(s.n.) prin care li se permite să-şi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii (s.n.)şi nu să stai(s.n.). Sigur, până la urmă nu e nimic înjositor . Dar e o problemă de gestiune a timpului”

Călin Popescu Tăriceanu
Presedintele Senatului


Foarte interesant, formula "1 la 1000" este un raport care a jucat foarte interesant in istoria Romaniei . Cata diferenta intre comportamentul unui tanar rege silit sa abdice in 1947 in conditii de santaj tip NKVD si cosmar social  :


"...relatarea Regelui, care povestește că, în momentul în care i s-a dat să semneze abdicarea, garda Palatului fusese arestată și înlocuită, că devenise „ținta unor trupe de artilerie gata în orice moment să tragă“, că telefoanele fuseseră tăiate și că a fost șantajat: „Mi-au comunicat că, tergiversându-se semnarea actului, locuitorii Bucureștiului își vor da seama că aici se întâmplă ceva deosebit, iar ei, membrii guvernului, adică și comuniștii, vor fi nevoiți, pentru a contracara orice formă de opoziție, să execute peste o mie de studenți dintre cei care fuseseră arestați în ultimul an“ (Mircea Ciobanu, „Convorbiri cu Mihai I al României“, Humanitas, 1997). 


si comportamentul unui politician contemporan care a preferat sa treaca "in virtutea functiei importante "  inaintea a 1000 de oameni lasati sa astepte afara "din ratiuni de stat"(?!) :

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/o-mie-de-oameni-lasati-afara-pentru-ca-tariceanu-sa-si-inoiasca-permisul-de-conducere-425242




Nota

*) Ceea ce trece sub tacere politicianul de tip nou este faptul ca pentru a trece domnia sa " în faţă la coada " de la permise a fost necesara blocarea unei intreagi institutii si au fost tinuti in curte 1000 ( !) de cetateni supusi regulilor si normelor sociale uzuale pe care politicienii le ignora
Rezultatul rusinos al acestei atitudini este o plangere penala pentru impotriva unui inalt functionar al statului :


Plângere penală împotriva lui Tăriceanu
Avocatul Elenina Nicuţ a trimis, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunea de folosirea influenţei din funcţia de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite după ce, joi, a beneficiat de un tratament preferenţial când a fost primit prin curtea interioară a DRPCIV ca să îşi preschimbe permisul de conducere, timp în care publicul nu a mai avut acces în clădire.


Ulterior, a aparut si o reactie si a societatii civile  :

http://adevarul.ro/news/eveniment/ultima-aroganta-tariceanu-taxata-reprezentanti-societatii-civile-1_57b494665ab6550cb8d8323f/index.html

Niciun comentariu: