Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 16 mai 2017

Despre manipularea opiniei publice si cenzura din mass-media

In "Evenimentul Zilei" apare de ceva vreme un serial mamut ale carui episoade sunt croite dupa acelasi calapod . Exemplu :


Dan Andronic - Operatiunea "NOI SUNTEN STATUL ".Chermezele SRI la nivel inalt , locul in care stateau la masa judecatori ICCJ , procurori DNA, oameni politici si puneau tara la cale.  
http://www.evz.ro/noi-suntem-statul-chermeze-sri-politicieni-procurori.html


Principiul de baza este exact cel din barfa adica ceva de genul "Am auzit ca ..." sau  "Cineva , candva, a spus ceva despre altcineva" : 

"Sursele mele pentru documentarea acestor intalniri , prezentate anterior, dar si in cele care vor urma , au fost dintre participantii la aceste intalniri si petreceri."
Dan Andronic 

In "Adevarul" , ziaristul Liviu Avram a scris cateva observatii despre acest serial : 

Liviu Avram - Câteva observaţii despre un serial la modă 
http://adevarul.ro/news/politica/cateva-observatiidespre-serial-moda-1_5919c5665ab6550cb8203073/index.html



Am scris un comentariu la articolul din "Adevarul" despre serialul mamut . Initial a aparut , dar dupa aceea a fost sters fara explicatii  ( Comentariu neaprobat ) . Intrigat ( postez de multa vreme pe Contributors.ro de exemplu, dar niciodata nu mi-a fost sters un comentariu )  l-am mai postat inca o data si l-am salvat cu un screen shot inainte de a fi sters din nou .  




Comentariu sters de Community Desk  al redactiei  "Adevarul".



Comentariul complet este redat mai jos : 


"Acest serial–mamut  si fara probe scris in maniera celebra a lui Ion Cristoiu  si construit dupa principiul ghicitului la tiganci ( 50% alba / 50% neagra ) in care fiecare alege ce-i convine , este unul tipic pentru articolele de manipulare, diversiune si dezinformare specifice mentalitatii conspirationiste a serviciilor de informatii.Pe langa toate acestea mai exista uriasa problema a lipsei de credibilitate a unui ziarist retinut intr-un dosar de evaziune gigantica : 
 În dosar au fost reţinute până acum 5 persoane, printre care afaceristul Remus Truică, Dan Andronic şi un fost consilier de la cancelaria premierului Tăriceanu. Paul Lambrino va fi şi el audiat, după ce ieri i s-a facut rău şi nu a mai ajuns la DNA Braşov. Prejudiciul în dosar se ridică la 136 de milioane de euro.http://stiri.tvr.ro/dosarul-retrocedarilor-ilegale--remus-truica-si-dan-andronic--propusi-pentru-arestare-preventiva_68303.html#view


In Occident pana si politicienii ( specie detestata de altfel in toata lumea ) se retrag atunci cand exista o cat de mica suspiciune la adresa credibilitatii si moralitatii lor. La noi , ziaristii ( deontologia este o gluma pe aceste meleaguri ) chiar retinuti de Politie nu se retrag , ba dimpotriva isi clameaza nevinovatia si mai tare inclusiv cu catusele la maini. Celebru a ramas cazul unui ziarist , care dupa ce a facut inchisoare mai voia sa ramana si un model pentru confratii lui : 

"Ce daca am facut inchisoare ?! Sunt un model de urmat pentru tinerii ziaristi !" 
http://adevarul.ro/news/societate/video-interviu-sorin-rosca-stanescu-ce-fost-inchisoareo-model-urmat-tinerii-ziaristi-1_560179b9f5eaafab2ce239d9/index.html)


Niciun comentariu: