Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 28 iulie 2017

Colegiul Psihologilor din Romania & Colegiul Medicilor din Romania saluta cetatenii Romaniei


Doua profesii considerate cele mai nobile profesii liberale *) respectiv cele care au ca obiect psihicul si sanatatea oamenilor si ai caror practicanti ar trebui sa respecte cele mai severe coduri deontologice si morale, sunt conduse de doua organizatii profesionale care afirma ca le ocrotesc si interesele si prestigiul:


Art. 23 (1) Colegiul Psihologilor din Romania, denumit in continuare Colegiu, este o organizatie profesionala, cu personalitate juridica, de drept privat 9s.n.), apolitica, autonoma si independenta, de interes public, cu patrimoniu si buget proprii. Colegiul are rolul de a reprezenta si de a ocroti (s.n.) la nivel national si international interesele (s.n.)profesiei de psiholog cu drept de libera practica. (art.23. alin.

https://www.juristnet.ro/documentatie/psiholog/legea-2132004-privind-exercitarea-profesiei-de-psiholog/

" Obiectul principal de activitate al CMR este controlul şi supravegherea exercitării profesiei de medic, aplicarea legilor şi regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei, reprezentarea intereselor (s.n.) profesiei de medic şi păstrarea prestigiului (s.n.) acestei profesiuni în cadrul vieţii sociale. "

https://www.cmr.ro/new/index.php/2012/01/misiune/


Cum reprezinta, ocrotesc , controleaza , supravegheaza si pastreaza prestigiul celor doua profesii respectivele organizatii profesionale ?!

Exact asa cum se poate vedea mai jos :





Mihai Anitei
Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania
Captura  PROTV

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ANIȚEI MIHAI, președinte al Colegiului Psihologilor din România, sub aspectul comiterii infracțiunilor de:- conflict de interese în formă continuată ( trei acte materiale ), - folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene..............
Concret, două contracte de prestări de servicii au fost încheiate pe o durată de un an (01.11.2010 – 01.11.2011) de Mihai Aniței în numele Colegiului Psihologilor din România cu psihologul Mihai Aniței (s.n.) , având ca obiect prestarea de către acesta a unui număr de 1.596 ore ca și coordonator tehnic în cadrul proiectului, respectiv 1.008 ore ca expert elaborare ghid deontologic pentru formarea formatorilor (s.n.) . Un alt contract de prestări servicii a fost încheiat de Mihai Aniței în numele Colegiului Psihologilor din România cu soția sa (s.n.), psiholog, având ca obiect prestarea activități supervizare consilieri de orientare profesională, pentru o durată de 672 ore." 

Sursa : http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8081




Vasile Astărăstoae
Fostul Presedinte ale Colegiului Medicilor din Romania
Foto : EVZ


În acest context, inculpatul Astărăstoae Vasile, în calitate de director al Institutului de Medicină Legală Iaşi şi manager al proiectului, a dispus includerea în proiect şi angajarea la IML Iaşi, pe durata celor 3 ani de implementare, a fiicei sale (s.n.) şi a altor două persoane din conducerea UMF Iaşi pentru a le facilita acestora obţinerea unor sume de bani cu titlu de drepturi salariale (în total 14.496 lei brut din care suma de 8.773 lei pentru fiica sa (s.n.) "( cf. DNA). 
Sursa : http://evz.ro/fostul-presedinte-al-colegiului-medicilor-din-romania-condamnat-l.html?&page=2



Nu va e rusine ! 




Nota 

*) Cat de "liberale"in raport cu cele din democratiile europene cu traditie  sunt profesiile liberale la noi si ce drum mai au de parcurs acestea se poate vedea din urmatorul articol aparut in urma cu 11 ani : 


Razvan Mihai Vintilescu - Parlamentul pregateste spargerea castelor 
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-10-19/parlamentul-pregateste-spargerea-castelor.html

Niciun comentariu: