Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 6 august 2017

Normalitate, decenţă , simplitate , frumuseţe şi tradiţie

Intr-o epoca generala a stridenţei, vulgarităţii, agresivităţii , decivilizării si dezumanizării, reintorcerea la decenţă si normalitatea romanească tradiţională  este un miracol. 
Doi oameni admirabili, maramuresanca Loredana Ionescu si irlandezul maramuresan Peter Huley reusesc performanta uluitoare de a trai un vis - Satele Unite ale Maramuresului - in care ii aduc si pe ceilalti. 
Acest vis a fost posibil datorita viziunii si determinarii unui irlandez care a vazut ceea ce multi romani nu mai vor sau nu mai pot sa mai vada :


Dupa 15 ani in publicitate, timp in care am promovat tot felul de bunuri catre romani, am plecat din colectivul Mercury Promotions in 2009 (sunt inca actionar minoritar la distanta in Mercury Research), pentru a promova Romania. Am pornit in cautarea esentei Romaniei, acel ceva care m-a facut in primul rand sa ma mut aici, in cautarea adevaratelor valori care stau la baza identitatii voastre nationale si, daca imi permiteti sa zic asa, a farmecului poporului ( s.n.).   
Am ajuns la cateva concluzii: 
1.Romania este o tara greu de inteles.  Este des categorizata incorect in strainatate, uneori intentionat spre dezinformare, alteori din ignoranta. 
2.Esenta Romaniei se afla mai ales (dar nu numai) in zona rurala, in civilizatia voastra rurala straveche care inca incearca sa supravietuiasca.  Unii numesc acest fenomen “taranime”.
3.Exista deja un oarecare nivel de constiinta in Romania in ceea ce priveste adevarata valoare a acestei civilizatii rurale si rolul ei in identitatea voastra nationala, dar acum este in asa de mare pericol, incat mi-e teama ca aceasta constiinta va deveni general acceptata numai dupa ce va muri, cum s-a intamplat deja in tarile vestice, printre care si Irlanda.  Romania este inca “altfel”, si in acel “altfel” cred ca se afla adevaratul vostru rol in viitorul Europei.
4.Consider ca este esential sa se creeze o comunitate in care se pot regasi cei care vor sa fie informati, si mai ales cei care vor sa se implice. De aceea va invit sa ne trimiteti ideile, sugestiile, comentariile voastre si mai ales sa va inregistrati pentru a primi informatii in forma unui buletin electronic periodic.  
Peter Damian Hurley



 Loredana Ionescu si Peter Damian Hurley 
Sursa :  Facebook



Drumul lung spre Cimitirul Vesel
Fondator si organizator - Peter Damian Hurley
Event manager - Loredana Ionescu




Niciun comentariu: