Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 3 august 2017

O tara devastata si o societate adusa in stare de parabioza


Vai de biet Român saracul,
Indarat tot da ca racul,
Nici îi merge, nici se ‘ndeamna,
Nici îi este toamna toamna,
Nici e vara vara lui
Si-i strain în tara lui.

Doina
Mihai Eminescu





                                               Targoviste, judetul Dambovita 


“Sperăm să intrăm. S-au făcut liste, dar cică sunt şi de câteva zile înainte. E o perioadă aglomerată. Nu ştiu când o să pot scoate actele, Dumnezeu cu mila! Am venit cu cel mic la ora trei. M-am trezit la ora 2.00 ca să ajung. Trebuie să merg în Belgia în câteva zile”
 ( Ionela Iosif, o femeie aflată împreună cu copilul, care avea nevoie de acte de călătorie, în faţa Serviciului de Paşapoarte din Dâmboviţa ).

Sursahttp://adevarul.ro/locale/targoviste/foto-romani-asaza-noaptea-n-cap-coada-pasapoarte-nu-stiu-scot-actele-dumnezeu-mila-1_5981b60c5ab6550cb8b0354f/index.html


Ionela Iosif
Foto :  Adevarul 

                                                                           


                                         Bucuresti


https://www.facebook.com/Adevarul/posts/10154916045326243




Dupa 27 de ani de democratie cetatenii unei tari europene sunt constransi in numar foarte mare  sa-si caute surse de venit sau o viata mai buna pe alte meleaguri , iar in tara sunt tratati ca in "Castelul " si Procesul " lui Kafka si in "Ferma animalelor" a lui George Orwell. 
Realitatea cifrelor este pur si simplu inspaimantatoare :





Sursa : http://www.businessmagazin.ro/actualitate/romania-pe-locul-doi-in-lume-in-topul-tarilor-cu-cea-mai-mare-migratie-a-populatiei-doar-siria-ne-depaseste-15749809




http://www.businessmagazin.ro/actualitate/romania-pe-locul-doi-in-lume-in-topul-tarilor-cu-cea-mai-mare-migratie-a-populatiei-doar-siria-ne-depaseste-15749809



Pentru toate acestea si pentru faptul ca o tara si o societate sunt la fel de devastate in timp de pace ca Siria dupa razboi, statul , guvernantii acestei tari si clasa ei politica primesc magna cum laude un vot de blam. 
In egala masura,  intr-o asemenea situatie nu putem vorbi de o societate civila eficienta atunci cand aceasta ar trebui sa fie acea instanta capabila sa amendeze excesele statului , guvernantilor si clasei politice.
Singura explicatie posibila a acestei anomalii de sistem este aceea ca statul, guvernantii si clasa politica nu au niciun interes direct in stoparea depopularii tarii.
Cine poate dovedi contrariul , are cuvantul. 

Niciun comentariu: