Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 15 martie 2018

Marele Congres al PSD, recuperarea "omului nou" si revenirea in forta a mentalitatii de tip securist

Recentul (mare) congres al PSD este un déjà vu. El readuce in memoria sociala cultul personalitatii si " omul nou"  visat de comunisti , respectiv ceea ce a mai ramas din el , din ingineria sociala si sistemul monstruos care  a creat-o.
O mini-cronologie a aparitiei "omului nou" si atributelor sale  este edificatoare pentru o lume de tip Orwell si respectiv post-Orwell ar arata astfel :


1971.  Introducere in sediul materiei. Apar celebrele "Teze din iulie "ale lui Nicolae Ceasuescu ( "Propuneri de măsuri pentru îmbunătățirea activității politico-ideologice, de educare marxist-leninistă a membrilor de partid, a tuturor oamenilor muncii ") respectiv cele 17 propuneri de formare a "omului nou" . 

1974 .  Lovitura de berbec. Desfiintarea liceelor teoretice  si aparitia liceelor industriale  (http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-354-din-5-aprilie-1974-privind-masuri-pentru-generalizarea-primei-trepte-a-invatamintuiui-liceal-incepind-cu-anul-scolar-1974-1975-emitent-consiliul-56253.html ) a dat lovitura de gratie educatiei, civilizatiei si spiritului civic contribuind la rinocerizarea in masa a populatiei .
Scolile profesionale de 2 ani existente pana atunci sunt echivalate cu prima treapta de liceu,  iar absolventii clasei a VIII-a care dau examenul de treapta sunt admisi  inclusiv cu medii sub nota 5.00 si redistribuiti la licee industriele cu profile diverse . Este momentul istoric cand intra in ringul social " analfabetii cu liceu"  , limba romana este masacrata " cu sistema"  dupa modelul balbaielii de partid si de stat a conducatorului iubit si apare pe scara larga " omul nou " care nu este bun nici de carte , nici de munca , nici pentru viata sociala .
Acest rebut social monstruos care starneste mila avea in schimb ale calitati . Era un foarte bun executant ( celebrul " noi muncim, nu gandim" ... ) care stia doar sa aplaude , sa minta , sa fure si sa injure.

1983. De la reactivarea proletcultismului la cultul personalitatii . Consfatuirea de la Mangalia (1983) are o anumita  legatura cu filmul " Faleze de nisip" care a demascat efectele pe care le are in constiinta oamenilor conceptul de "om nou". Filmul a fost pretextul care a declansat  urgia revolutiei culturale  :







Cum la noi de multe realitatea depaseste demult si cu mult imaginatia , ceea ce in anul 2018 da fiori oricarei constiinte  responsabile este  resuscitarea cosmarului anterior si la un nivel superior. 
In pofida celor trei decenii de democratie in care Romania a intrat si in NATO si in UE , " omul nou " , cultul personalitatii , ingineria sociala  si sistemul care le-a creat n-au murit , ci dimpotriva i-au avant ajungand pana la " Legea defaimarii ". 
Ironia istoriei este ca o comparatie intre aspiratiile , sistemul de valori si comportamentul cetatenilor Romaniei in 1989 si aspiratiile , sistemul de valori si comportamentul cetatenilor Romaniei in 2018 ar arata in multe cazuri o involutie aparent inexplicabila .
Ceea ce vedem mai jos nu este un film cu Chaplin  , ci un congres al unui partid politic real , dintr-o tara europeana , cu un lider real , congres in fata caruia nu stim ce sa facem mai bine , sa radem sau sa plangem,  pentru ca initiativele pe care le cloceste usuca tot ce ating. 







" Consiliul Ordinului „Steaua României“ îl cheamă la judecată de eurodeputatul Cristian Preda, pentru „defăimarea ţării“. Acesta susţine că este acuzat de criticarea guvernelor PSD-ALDE şi că va fi tras la răspundere. Organismul, prezidat de academicianul Ionel Haiduc, e format din şapte persoane, printre care şi Gabriela Firea, Mircea Geoană, Ecaterina Andronescu, dar şi Şerban Brădişteanu, fost senator PSD, condamnat definitiv în 2012 pentru infracţiunea de favorizare a infractorului, în dosarul lui Adrian Năstase." 

http://adevarul.ro/news/eveniment/cristianpreda-judecat-defaimarea-tarii-1_5aa96d1cdf52022f758eaf6d/index.html

Quo vadis ? 


Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte buna ideea sa includeti filmuletul cu Ceausescu. Generatiile care n-au prins comunismul trebuie sa vada cum a fost.