Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 17 martie 2018

Nesimplitatea vietii sau de ce simplu cand se poate complicat

"Educatia financiara la romani e zero, educatia sexuala la romani e zero. Educatia juridica la noi e zero".

Aurora Liiceanu


Toate domeniile au câte un guru al lor. In psihologia romaneasca acest rol ii revine doamnei psiholog Aurora Liiceanu care ne ofera o demonstratie de virtuozitate ad-hoc :







In aceasta demonstratie Aurora Liiceanu apeleaza la generalizari gratuite si construieste rapid o adevarata a apologie a furtului la romani dupa modelul Ion Cristoiu *)  amestecand cu nonsalanta epocile , mentalitatea traditionala la romani cu mentalitatea comunista , pe aceasta din urma cu mentalitatea post-comunista si mentalitatea democratica ,etc. :


" Tot ce avea valoare se vindea “la negru”. Știam pe cineva care lucra la Pașapoarte (s.n.) și vindea whisky și nescafe. Astea erau șpagă și apoi intrau în circuit. În majoritatea meseriilor, nu banii erau ce erau, ci “negrul”. 
"Era concursul răului: altul fură, eu de ce să nu fur? Moralitatea creează nemulțumire, frustrare." 
" Mai mult, acest furt românesc(s.n.) conduce la o creativitate negativă. Ce le trece prin cap românilor ca să fure, ar trebui studiat. "

" Și fiul ascultă și-ntreabă: tată, dar ce este negustoria, comerțul? Păi, să furi tu înainte să te fure altul. Tatăl i-a răspuns înțelept, nu? "

" Un hoț nu poate să creadă că celălalt nu e hoț "

" Dacă pui un licean să-ți spună ce e impozitul habar n-are, dacă-l pui să facă o cerere la primărie sau la bancă habar n-are. Tot ce ține de “animalul social” la noi e zero, și nici părinții nu se preocupă. "
" Răul, ceea ce numim imoral e mult mai dezvoltat decât binele."

" Și într-o anchetă sociologică în Maramureș am întrebat chestia asta: ce faci când vrei un frigider? Răspunsul? Adun bani și cumpăr. Eu montată pe ideea americană am insistat. Mi s-a spus: cum așa, păi, n-aș putea să dorm și să fiu dator. Asta e mentalitatea noastră. Nici nu-ți place să stai în lucru care nu-i al tău." 
" Sindromul lui Buridan. Alegi, pana mori de foame " 
Educația financiară la români e zero, educația sexuală la români e zero. Educația juridică la noi e zero." 

Aurora Liiceanu           
Sursa :  https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-22340771-psiholog-aurora-liiceanu-educatia-financiara-romani-zero-educatia-sexuala-romani-zero-educatia-juridica-noi-zero-videointerviu-partea-intai.htm 



Generalizarile globale , gratuite si de tip olimpian asupra societatii si comportamentelor romanilor sunt de tipul "lumea ca vointa si reprezentare " pentru ca se refera la orice, mai putin la situatia interna a domeniului psihologic care de trei decenii ramane o problema tabu .
Reactiile cititorilor sunt pe masura alegatiilor sustinute deoarece prin sentintele pe care le postuleaza in articolele si aparitiile sale publice **) Aurora Liiceanu are darul de a declansa atitudini pro sau contra foarte puternice cu atat mai mult cu cat respectand ultimul trend la moda ***) a avut inclusiv curajul de a face educatie exact acolo unde afirma ca nu exista ( http://www.gandul.info/stiri/aurora-liiceanu-a-lansat-un-prezervativ-si-a-prezentat-secretele-orgasmului-3896747 ) . Comentariile starnite de ultima sa aparitie publica sunt elocvente .



                         

Comentarii pe forum-ul articolului ( Hotnews )

11221 vizualizari

  • -16 (38 voturi   
    ... (Miercuri, 14 martie 2018, 8:38)
    cartograful [utilizator]
    Vai, dar ce elitisti suntem. Nu una ci doua poze cu mana sub barbie. In rest romanii astia dezgustatori sunt praf si zero. Iar noi, intelectualii, n-avem nici o vina, noi dam doar note.
    • +24 (30 voturi   
      Probabil esti din categoria (Miercuri, 14 martie 2018, 10:49)
      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui cartograful
      "Noi muncim nu gandim" care au adus tara la "minunata situatie" de azi (utimii din Europa)!
      • 0 (0 voturi   
        omul nou . . . PSD-izat (Joi, 15 martie 2018, 19:42)
        ty [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100
        A3, RTV, TVR isi fac bine treaba . . .
        Intelectuali nostri se pare ca incep sa se destepte. Cam tarziu, cam lipsiti de vlaga dupa indelungata hibernare. Bine si asa.
      • -1 (5 voturi   
        ceva e clar... (Miercuri, 14 martie 2018, 19:37)
        Puiu Vladare [utilizator] i-a raspuns lui cartograful
        ...in tot ceea ce spune stimabila doamna liiceanu: educatia finaciara precara a romanilor se aplica si domniei sale. frigiderul sau patul cumparat pe credit ii apartin persoanei care a semnat pentru ele, nu bancii. nu e nimic rau in asta. intr-o societate normala, creditul bancar e un instrument esential petru progresul societatii.
        • +1 (1 vot   
          Din ce spune (Joi, 15 martie 2018, 9:09)
          icsulescu99 [utilizator] i-a raspuns lui Puiu Vladare
          reiese ca romanul in Romania nu stie sa se fereasca de cei care inseala.
          Acelasi roman daca merge in DE, UK... ramane neinselat, oare de ce?
          Pare ca nu este vorba de persoana, ci de societatile care nu lucreaza corect, nu respecta legislatia, introduc clauze abuzive in contracte, comisioane si costuri ascunse si aici ma refer la banci, furnizori de energie electrica, gaze, apa, telefonie...
          Daca se vrea educatie financiara prima data trebuie actionat in respectarea legislatiei la intocmirea contractelor si asumarea responsabilitatilor de fiecare parte.
      • +25 (29 voturi   
        In general educatia romanilor este zero.(Miercuri, 14 martie 2018, 9:02)
        Justin Puscasu [anonim]
        Ne place sa credem ca romanii au macar "scoala vietii", dar asta presupune capacitatea de a invata din greseli. Daca te uiti insa la lista primarilor generali din Bucuresti (de exemplu), te inspaimanta usurinta cu care suntem pacaliti sistematic, la fiecare 4 ani.
        • +2 (6 voturi   
          amoralitate voioasa (Miercuri, 14 martie 2018, 12:21)
          1A [utilizator] i-a raspuns lui Justin Puscasu
          pentru ca o alta caracteristica psihologica este oportunismul si moralitatea zero ca sa merg pe calea voit exagerata a afirmatiilor anterioare( de fapt e vorba doar de un procent mai ridicat) daca vine un hot si ne propune sa ne dea ceva din ce fura nu avem nici o problema, acceptam voiosi pentru ca asa cum se spune in articol credem in mod profund ca ''toti'' fura iar in cazul alegerii hotilor care promit maxim daca-i alegem e furt prin intermediar, nu am furat eu cu mana mea.
          • +2 (4 voturi   
            Pe partea de educație sexuală am făcut ce am putut (Miercuri, 14 martie 2018, 15:56)
            obosit [utilizator] i-a raspuns lui Justin Puscasu
            dar nu sunt supraom! Mai puneți şi voi osul la treabă!
          • +13 (17 voturi   
            educația e zero la toate nivelele (Miercuri, 14 martie 2018, 9:07)
            falcoind [utilizator]
            Am rămas șocat acum aproape 2 ani când un copil din vecini care terminase clasa a doua a venit la fiică-mea să se joace care încă nu împlinise 4 ani, noi ne jucam în curte de a număratul, ea ajungând deja să știe ce vine după 43 , sau 65 etc, și asta în joaca de plăcere distrându-se, Copilul de clasa a 2 nu putea sa facă aceleași conexiuni, culmea nu copilul era problema după o ora de joaca și el începuse sa înțeleagă și sa poată face conexiunile necesare. Cine e de vina părintele ? despre care l-am întrebat pe copil , maica-ta nu se joaca cu tine , răspuns : :"nu stat toată ziua pe telefon", învățătorul care cu clasa pregătitoare împreună îl avea de 3 ani sub mana , l-am întrebat și de acesta " nu ca el zice ca eu îs prost" complect fals copilul e chiar peste medie , doar ca manifesta o hiper-activitate care nu e focusată de nimeni în direcția potrivita , păcat de el încerc sa îl ajut cât pot dar din păcate nu e destul.
            • -4 (14 voturi   
              focusat (Miercuri, 14 martie 2018, 12:23)
              Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui falcoind
              Daca nu foloseai cuvantul "focusat", iti pica coada?
              • +3 (9 voturi   
                explica de ce (Miercuri, 14 martie 2018, 14:11)
                falcoind [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia
                e incorect , sunt bilingv și încerc să îmi îmbunătățesc cunoștințele la limba Romana.
                Multe din atenționările primite le-am înțeles , acum nu pricep.
                Te rog sa te explici , fac parte din categoria celor care știu ca "învață pana la moarte și tot prosti mor".
                • +2 (4 voturi   
                  ... (Miercuri, 14 martie 2018, 17:11)
                  Raymond [anonim] i-a raspuns lui falcoind
                  pe motiv de import .. adica la noi se spunea 'concentrata' si de la hamericani s-a importat "I try focus", =incerc sa ma concentrez ..
                  dar hiper-activitatea cum poate fi focusata ...
                  intreb si eu ...
                  dar, da, si Colceag e de parere ca toti copiii sunt supradotati, doar cei cu care interactioneaza ii inainte de majorat ii handicapeaza
                  • +1 (3 voturi   
                    hiper activitatea (Miercuri, 14 martie 2018, 22:32)
                    falcoind [utilizator] i-a raspuns lui Raymond
                    poate fi "concentrată" (sa zicem ca utilizam acest termen iar în loc de laptop utilizam "mașină de socotit plata").
                    Sincer cumva încă tot îmi suna mai bine hiper- activitate focusată,decât hiper-activitate concentrata spre ceva folositor , adică încercăm să ii dam copilului ceva de făcut care îl atrage și care ajuta la dezvoltarea lui , majoritatea acestor copii se manifestă "agresivitate " din plictiseala . Dacă reușești să ii ții ocupați sunt extraordinari. Poate nu am folosit cel mai bun termen d.p.d.v. literal dar sper ca s-a înțeles ideea .
                • +2 (2 voturi   
                  Da tu daca nu scriai.. (Miercuri, 14 martie 2018, 19:17)
                  anastasescu [anonim] i-a raspuns lui Ilidia
                  nu ne dadeam seama ca esti zero barat! Adica IQ= temperatura aerului exterior! Bine ca ti-ai luat claviatura pentru copite!
              • +16 (24 voturi   
                Echilibru (Miercuri, 14 martie 2018, 9:23)
                Sabina [anonim]
                Am mult respect si admiratie pentru aceasta doamna! Interviurile si scrierile dansei, pot fi intelese foarte bine, in special, de cei care au trecut prin viata. Cei care au primit si li s-a luat in egala masura.
                • -19 (29 voturi   
                  Am inteles (Miercuri, 14 martie 2018, 9:49)
                  baibars [anonim]
                  Stimta Doamna, am inteles: suntem zero peste tot. Nu prea avem ce mai alege. Doar Dumneavoastra si Sotul sunteti in tribuna ca sa evaluati dezastrul.
                  • +18 (22 voturi   
                    Sunt mai multi (Miercuri, 14 martie 2018, 10:48)
                    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui baibars
                    Vindecarea incepe prin a recunoaste cauza si a asuma starea. Se vede treaba ca unii inca nu au constientizat.
                    • -9 (13 voturi   
                      bravo (Miercuri, 14 martie 2018, 12:26)
                      Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100
                      Nu imita toti tontii. Verbul "a constientiza" este o inventie a unor snobi, adica pe romaneste prosti.
                      • 0 (4 voturi   
                        ??? explica (Miercuri, 14 martie 2018, 16:42)
                        falcoind [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia
                        https://dexonline.ro/definitie/con%C8%99tientiz%C3%A1re ,
                    • +10 (14 voturi   
                      Asta da, reactie ! (Miercuri, 14 martie 2018, 10:50)
                      dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui baibars
                      Fudulia ne maninca, de ce sa gindesc daca e macar o doza de adevar in ce zice omul !
                      • -13 (19 voturi   
                        scrie sus (Miercuri, 14 martie 2018, 10:57)
                        Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui baibars
                        Material susținut de BCR. Dacă era susținută de BOR, autoarea avea cu siguranță alte opinii.
                        • +1 (3 voturi   
                          Colabos (Miercuri, 14 martie 2018, 21:11)
                          Namaste [utilizator] i-a raspuns lui baibars
                          Si ea si onorabilul sot...
                        • +9 (19 voturi   
                          Mi-a plăcut aia cu... (Miercuri, 14 martie 2018, 10:59)
                          modream [utilizator]
                          ..."eu n-am furat, doar am transferat obiecte" , referitor la caietele si creioanele luate de dvs. de la locul de muncă si duse acasă, la copii. Furtul e altceva, clar !.... Hai că a fost bună, doamnă! M-am distrat :)))) E furt calificat, dar e greu sa recunoști despre sine că ești hoț ...cunoaștem. Persoanele de față se exclud.
                          • -1 (7 voturi   
                            Aia a fost o auto-ironie, un (Miercuri, 14 martie 2018, 11:50)
                            Cuca [utilizator] i-a raspuns lui modream
                            "spirit de gluma". Nu ai prins-o, insa...
                            • +2 (6 voturi   
                              Glumă... (Miercuri, 14 martie 2018, 15:23)
                              modream [utilizator] i-a raspuns lui Cuca
                              ...ne-glumă (eu tot nu văd care e gluma), dar hoția tot hoție este. Si cred că s-a prins și ea ce abominație a spus, dar a mascat elegant si a trecut repede peste, folosind niste artificii de retorică. Asta nu te-ai prins tu :)
                            • -1 (5 voturi   
                              da sau nu (Miercuri, 14 martie 2018, 12:27)
                              1A [utilizator] i-a raspuns lui modream
                              pai daca le lua din proprie initiativa ai perfecta dreptate dar daca ca li se dadea voie sa ia (sa zicem de catre directorul institutiei) cum afirma in articol, e alta situatie.
                              • +5 (9 voturi   
                                Să-mi arăți... (Miercuri, 14 martie 2018, 15:21)
                                modream [utilizator] i-a raspuns lui 1A
                                ...și mie unde scrie în articol că le dădeau de la serviciu caietele special pentru a fi luate acasă. Citat:
                                "Bine, pot mărturisi că ne dădeau caiete și creioane și le luam pentru fiul meu la școală."
                                Rechizitele erau pentru activitățile de la birou, e clar ca bună ziua, altfel nu pot înțelege fraza asta. Cum se cheamă asta? Demagogie!
                            • 0 (6 voturi   
                              discursul public in Romania (Miercuri, 14 martie 2018, 11:07)
                              Razvan_M [utilizator]
                              Este un pic cam agitat. Poate este din cauza uitatului prea mult la televizor.

                              Sistemul public de educatie are probleme grave si pentru ca varfurile care decid directia educatiei in Romania sunt slab conectate la realitatile din lumea concreta. Intr-adevar, educatia financiara, sexuala si juridica *ce se realizeaza in sistemul public de invatamant din clasele 1-12* sunt zero (cu exceptii ce tin de calitati individuale ale unor profesori).

                              In alta ordine de idei, viata este cel mai bun profesor pentru ca nu are nicio problema sa ne lase corigenti sau repetenti cand gresim. Din punctul asta de vedere, eu cred ca romanii sunt destul de bine educati in directiile despre care vorbeste doamna psiholog.
                              • +3 (9 voturi   
                                Adaugati tot la zero si educatia civica si(Miercuri, 14 martie 2018, 12:44)
                                deval [utilizator]
                                pe cea politica ! Cei care aplicam conduite, pozitii civice sau/si politice o facem pe baza moralei, bunului simt si a ce mai avem in tolba ca si cultura generala, pregatire profesionala.....Respect maxim tot ce reprezinta aceasta doamna !
                                • -5 (15 voturi   
                                  educatia zero la romani (Miercuri, 14 martie 2018, 12:46)
                                  lianura [utilizator]
                                  stau citeodata si ma gindesc uitindu-ma le ei: DOMNII LIICEANU PLESI PATAPIEVICI SI ALTII CARE CRITICA ATITA ROMANIA...
                                  dar parte dintre ei au fost la conducere si nu avem rezultate in urma trecerii lor prin fruntea statului... si mai ales avem din partea dumnealor o NEDUMERITA PERERE DESPRE PROPRIA TARA SI POPOR... de parca ar veni din alte parti dumnealor...
                                  poate ca sunt cu extraterestrii... si stim bine si despre acestia de unde vin...
                                  • +4 (12 voturi   
                                    Asa ai vazut la A3? (Miercuri, 14 martie 2018, 13:14)
                                    provest [utilizator] i-a raspuns lui lianura
                                    Sau ai ordin sa ataci dusmanii de clasa?
                                    Orice au facut bun Liiceanu, Plesu si Patapievici (si chiar au facut) in putinul timp in care a fost la conducerea diferitelor institutii, prietanii tai PSD-isti au demolat sistematic.
                                    Du-te si canta pe alta site!
                                    • +3 (7 voturi   
                                      Lianura (Miercuri, 14 martie 2018, 15:29)
                                      Isobar [utilizator] i-a raspuns lui lianura
                                      Stimata sau stimat postac,
                                      Faptul ca intelectualii nostrii cu educatie si bun simt
                                      mai sunt interesati sa participle la vindecarea bolilor
                                      noi societati este un fapt remarcabil.
                                      Ei vorbind de trecut doresc sa corecteze dezinteresat greselile noi societati.
                                      Incercati si nui mai injuria si invatati dela ei,
                                      cat timp ii mai avem.
                                      Nu prin educatia de ura si desfiintare a valorilor
                                      propavaduita in masmedia (ziare si TV) vom ajunge unde nazuim ci prin aprecierea si respectarea persoanelor bine educate care doresc cu adevarat binele tarii.
                                    • +2 (6 voturi   
                                      Interesant (Miercuri, 14 martie 2018, 15:03)
                                      Hababaeba [utilizator]
                                      CItesc rar altceva decat documentatie tehnica, dar fragmentul asta a meritat "scanat".
                                      Multe "sindromuri" insa per global un text interesant pentru un nespecialist. Interesanta si logica furtului - ma face sa ma gandesc la faptul ca asa a ajuns in cultura noastra (e statistic a noastra) ca e normal sa iei de la cine are (sindromul haiducului :-) ), si asta mai abitir, chiar obligatoriu, daca iei de la stat; ca e normal sa dai bacsis, sa barfesti, sa fi invidios pe cine are (sau pe cine nu a fost prins) si sa "oricum toata lumea face asa", dupa care sa te invarti in jurul bisericii de 3 ori, se te ierte singurul care s-a prins ca nu a fost tocmai conform cu un set de principii ramase ascunse undeva in negura celor 7 ani dinspre origini (intern) si a unor zece porunci extraterestre (extern).
                                      La partea cu educatie finaciara si sexuala zero - nu le-as generaliza. Si pana la urma care e referinta?Probabil ca majoritatea cumpara inca tigai ieftine la oferta si baga un quicky cand vin de la camp/ uzina/ birt etc. Dar nu cred ca alte natii or fi mai breji decat noi.
                                      • +3 (5 voturi   
                                        nxn (Miercuri, 14 martie 2018, 22:29)
                                        xxx [anonim]
                                        doamna suferea de aceleasi simptome transfera obiecte si aproape se plange ca nu avea ceva mai substantial de transferat decat ca at fi refuzat sa transfere
                                        iar soldatel de plastic versus masinuta chinezeasca este din nou o meteahna comunista a valorii absolute
                                        • +1 (1 vot   
                                          xxx (Joi, 15 martie 2018, 8:28)
                                          nxn [anonim] i-a raspuns lui xxx
                                          P.S. altii at fi fost dispusi sa schimbe si un regat pentru un cal.
                                        • 0 (0 voturi   
                                          ce satisfactie (Joi, 15 martie 2018, 21:15)
                                          victor L [utilizator]
                                          la romani sa-i asemuiasca pe romani cu "zero".
                                          In felul asta cresc macar in ochii lor.
                                          • +1 (1 vot   
                                            Educatia religioasa (Vineri, 16 martie 2018, 0:24)
                                            gemart [utilizator]
                                            E in schimb foarte buna! Rivalizam cu Pakistanul!


                                            Sursa : https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-22340771-psiholog-aurora-liiceanu-educatia-financiara-romani-zero-educatia-sexuala-romani-zero-educatia-juridica-noi-zero-videointerviu-partea-intai.htm




                                            Note 

                                            *) 
                                            "Specula, corupţia, învârteala, ciupeala, într-un cuvânt, păcatele tipice şmecheriei dâmboviţene ţin de esenţa poporului român." 
                                            Ion Cristoiu
                                            http://adevarul.ro/news/societate/eterna-smecherie-romaneasca-1_50a7b7e37c42d5a66369e3c4/index.html


                                            **) 
                                            " ...sîntem un popor suburban (s.n.) , că lumea satului, şi nu numai ea, s-a întors cu susul în jos, că am ajuns un popor obosit, chiar „nesimţitor“ ( s.n.) , aş zice, foarte predispus la a accepta „nepăsarea întunecată, nu pe cea solară“, că sîntem „asistaţi“ pentru că nu vrem, nu ne dorim sau nu putem să stăm pe picioarele noastre. "                                                                              
                                            Aurora Liiceanu
                                            http://www.observatorcultural.ro/index.html/articles|details?articleID=25791 


                                            "Unde e carte multă există şi orgoliu nemăsurat, perfidie şi multe probleme la cap.'' 

                                                    Aurora Liiceanu


                                            http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/aurora-liiceanu-psiholog-la-suveica-luam-leafa-butoi-motorina-1_50b9fac57c42d5a663adabd4/index.html

                                            „E caraghios că într-o lume a concubinajului ( s.n.) o minoritate mai susţine căsătoria. Azi, când concubinajul e în floare, când ideea de familie s-a relaxat într-un hal fără de hal, când tinerii formează cupluri, dar nu familii în sensul tradiţional, e caraghios că se mai găseşte cineva să militeze atât de puternic pentru căsătorie. E ceva ce contrazice mersul atomizat al lumii (s.n.) “.
                                            Aurora Liiceanu 
                                            http://adevarul.ro/news/societate/homosexuali-concubinaj-1_5174c6b5053c7dd83f32c4d8/index.html

                                            ***)  
                                            Otilia Andrei - Dezbatere despre „Sexualitate şi societate“, volumul semnat de Andrei Oişteanu, moderată de Andrei Pleşu 
                                            http://adevarul.ro/cultura/carti/dezbatere-despre-sexualitate-societate-volum-semnat-andrei-oisteanu-moderata-andrei-plesu-1_5a12a3be5ab6550cb857f141/index.html

                                            Niciun comentariu: