Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 17 aprilie 2018

Megatendintele societatii romanesti. Agresivitatea si violenta

Agresivitatea si violenta extrema de pe stadioanele romanesti si in general din societatea romaneasca ( http://jurnalul.ro/stiri/observator/epidemie-de-capete-sparte-psiholog-trebuie-sa-ne-obisnuim-cu-violenta-772111.html ) nu este considerata o problema in anumite cercuri ale  (de)formatorilor de opinie .
Ea este acceptata , permanentizata sau chiar justificata de catre psihologii si psihiatrii momentului care nu vad nici cauze , nici solutii  :



„Trebuie să ne obişnuim cu violenţa. Va fi o componentă a vieţii sociale, de la cele mai simple lucruri, până la comportamente chinetice, la acţiune. Există un asalt extraordinar al informaţiei asupra individului, evenimentele se multiplică şi capătă aspecte din ce în ce mai dure, avalanşa informaţiilor depăşeşte capacitatea individului de a le procesa şi atunci, individul, ca să se adapteze, trăieşte, în ordine, anxietatea, angoasa existenţială şi depresia. Anxietatea este teama fără obiect. Individul simte hăituiala, presiunea asupra sa, şi devine violent”

Tudorel Butoi 
psiholog criminalist
http://jurnalul.ro/stiri/observator/epidemie-de-capete-sparte-psiholog-trebuie-sa-ne-obisnuim-cu-violenta-772111.html


 „Nu cred că există o escaladare a violenţei în societate, ci o sensibilizare la acţiunile mediatice. Nu sunt mai multe crime, dar structura psihologică a violenţei se schimbă. Sunt replici la scară mică ale discordiei de la nivel central, replici la scală, într-o lume care, din punct de vedere social, este mai violentă. Oamenii s-au îndepărtat de contactul şi contractul cu societatea. Omul îşi ia dreptatea în propriile mâini atunci când încrederea în justiţie şi în autoritatea statului dispare. Avem o problemă sistemică” 

Gabriel Diaconu 
psihiatru
http://jurnalul.ro/stiri/observator/epidemie-de-capete-sparte-psiholog-trebuie-sa-ne-obisnuim-cu-violenta-772111.html



Niciun comentariu: