Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 17 mai 2018

De la relativismul moral la decivilizarea si dezumanizarea Europei



"….cultura este principala problemă. Ea definește modul în care lucrează sistemul politic (s.n.)sau alte sisteme și instituții (s.n.) ale unei societăți. Asta e cheia, cultura, nu sistemul! Noi studiem întotdeauna mass-media din punctul de vedere al sistemului şi asta ne dă o imagine a arhitecturii sistemului, dar nu ne spune cum sunt legăturile între diferitele părți ale sistemului și cum lucrează el. Așa că nu politica, nu economia, nu alte lucruri care de obicei definesc un sistem sunt principalii vinovaţi de starea mass-media, ci cultura, valorile, atitudinile, pentru că asta se traduce în practici și aici e problema cea mai mare”.

Prof. Peter Gross
                                                Research in international comunication
                                             School of Journalism & Electronic MediaThe University of Tennessee



" Some people claim that the atrocities we comit in our fiction are thouse inner desires we cannot commit in our controlled civilization so they expressed instead through our art. I don`t agree. I believe heaven and hell are one and the same " 

Lars von Trier
Film director and screenwriter 

Europa se afla sub un atac concentric si este pusa sub semnul intrebarii. Istoria de sute de ani a culturii si civilizatiei acestui continent  crucial in evolutia omenirii  este pe punctul de a fi subminata si resetata dupa criterii straine naturii ei. Sunt atacate toate structurile si institutiile ei si ale tarilor care o compun  fiind vizate de fapt fundamentele civilizatiei si umanitatii . Atacul este cel mai vizibil in structura moralitatii umane  si este evidentiat prin promovarea relativismului moral fiind vizate si restructurate componentele ei fundamentale ,  modulele cognitive universale si matricile morale ( cf. Jonathan Haidt - grija / vatamare ; corectitudine / inselaciune ; loialitate / tradare ; autoritate / subminare ; caracter sacru / degradare). 
Cel mai bun exemplu sunt ultimele doua evenimente culturale  la nivel european . 
Eurovision 2018 ( Grand Final ) a  validat kitsch-ul , mediocritatea ,  oribilul si cotcodăcitul pe post de arta premiind o ineptie : 


 





Festival de Cannes (2018 ) a mers si mai departe  depasind linia rosie si a prezentand , in contrasens cu valorile umanitatii si civilizatiei, prezentand o apologie a sadismului si crimei si o patologie psihiatrica pe post de arta : 







http://adevarul.ro/entertainment/film/dezgustator-insuportabil-noul-film-lars-von-trier-facut-100-spectatori-iasa-sala-cannes-regizorul-declaratii-provocatoare-video-1_5afc5f2edf52022f750d2065/index.html

https://www.theguardian.com/film/2018/may/15/vomitive-pathetic-lars-von-trier-film-prompts-mass-walkouts-at-cannes


( https://www.linkedin.com/pulse/de-la-relativismul-moral-decivilizarea-si-europei-sergiu-simion/ )

Niciun comentariu: