Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 15 mai 2018

Karl Marx, ingineria sociala comunista si societatea civila de la noi


"Marx isn't responsible for all the atrocity his alleged heirs have to answer for." 
Jean Claude Juncker 
The President of the European Commission.)
Trier, Germania,   2018 


Recenta inaugurare a statuii lui Karl Marx de la Trier de catre  presedintele Uniunii Europene , Claude Juncker,  a fost comentata si de unii reprezentati ai societatii civile de la noi.
Sorin Ionita, partener fondator la EFOR ( Expert forum ) si editorialist pe Contributors.ro (http://www.contributors.ro/author/sorin-ionita/?bio ) a reactionat in stilul sau amiguu si trivial ( Sorin Ionita - Un pipi de protest pe junckerul Marx ) recunoscand rolul lui Marx in filozofie, dar minimalizand rolul lui in istorie , exact ca presedintele Uniunii Europene : 


" Cât despre Marx însuşi, e cazul să punem punct unor polemici care se duc în cadre aiurea. Da, Karl Marx e important ca etapă în istoria filozofiei sociale europene(s.n.), pentru cine o studiază temeinic. Dar dacă n-ar fi fost regimurile politice care l-au revendicat ulterior (s.n.), el rămânea un alt scriitor german cam greoi, impenetrabil, din sec XIX, cum sunt atâţia alţii. Profet cum zic unii o fi fost, doar că profeţiile lui “ştiinţifice” s-au cam infirmat în realitate."
" Şi, paradoxal, tocmai de latura asta de pamfletar (?!- parca era denumit filozof - s.n.) chemând la ură de clasă şi violenţă socială, de unde i se trage celebritatea, încearca Juncker (şi mulţi alţi apologeţi) să-l văduvească, prezentandu-l ca pe un oarecare filozof între alţii."


Solutia "civica" propusa , la fel de profunda ca si titlul articolului , tine de preferintele personale ale autorului si urmeaza un trend la moda , respectiv degradarea limbajului si mesajului public :


" Ca atare, dacă mi se permite un mic Pussy Riot ( s.n.) de Bucureşti, vă încurajez la o delicată nesupunere civică sub formă de pipi post-comunist la baza soclului ( n-ar strica si injuratura ) , dacă aveţi drum prin frumosul Trier."

Dincolo de Pussy Riot ( de gustibus non-disputandum )  , delicata "nesupunere civica" propusa de autor este un fel de protest "cainesc" , respectiv  o forma de anarhism pueril,  pentru care militeaza un segment vizibil al societatii civile de la noi :


" Nivelul maxim de isterie a fost însă atins în momentul cînd una dintre protestatare a apărut cu un tricou pe care era scris mare: „Mă p.. pe el de vot”. Ei bine, aici spiritele s-au înferbintat pentru că a fost atins unul din „elementele sacre” ale democraţiei de duminică. S-a intrat în „sfînta sfintelor” nepermis. " 
Vasile Ernu Proprietatile politice ale pi........
http://adevarul.ro/news/politica/proprietatile-politice-pi.......-1_538441b20d133766a809ba1d/index.html
„Susţin acest boicot, sau susţin orice, mergeţi la vot, certaţi-vă cu comisia, aruncaţi cu confetti, faceţi ce vreţi voi în ziua de vot, dar amintiţi-vă un lucru: cînd rămîneţi doar cu dreptul de vot şi nu mai aveţi niciun alt drept - la sănătate, la educaţie, de băut apă curată din pămîntul tău - atunci mă p.. pe dreptul ăla la vot, deci nu mai contează.” 
Costi Rogozanu
23 mai 2014, Libraria Bastilia: o dezbatere despre polemicile declanșate de #grevacetateneasca cu Elena Calistru, Victoria Stoiciu, Florin Iaru, Sorin Cucerai, Mircea Kivu, Vasile Ernu, Mircea Toma.






Ceea ce eludeaza publicistul Sorin Ionita definindu-l pe Marx drept "pamfletar" ( ?!) desi il recunoaste drept filozof "cam greoi",  este faptul ca opera lui Marx  a pus bazele celei mai sinistre inginerii sociale din istorie ( s-a scris inclusiv despre schizofrenia marxista ! ) care  dorea sa schimbe din radacini si societatea , si natura umana . 
Adeptii lui au urmat-o ad litteram si cu aceleasi rezultate infricosatoare  peste tot unde a ajuns.  In cazul particular al Romaniei, sinistrul "Experimentul Pitesti"  , nu este nimic altceva decat o punere brutala in practica a unui program total de "schimbare revolutionara a lumii" si de resetare a sistemului de valori politice, culturale, religioase si morale al "dusmanilor poporului". 
A combate un asemenea cancer social cu metode triviale gen Pussy Riot poate fi o eroare printr-o evaluare superficiala a domeniului, dar la fel de bine poate fi si o diversiune care abate atentia de la gravitatea problemei .
Ca sa eliminam orice dubii ,  "pamfletarul" Marx si marxismul au fost predat pana la saturatie in facultatile de stiinte sociale de la noi pana in 1989 , dar profesorii au omis cu grija radacile ascunse ale doctrinei,  exact cum  " Steaguri pe turnuri" a lui Makarenko si celebra lui "pedagogie" vorbeau despre orice , numai despre bataile si torturile administrate "pedagogic" in toate inchisorile bolsevice, nu. 
Ceea ce in timpul comunismului  profesorii de la facultatile de stiinte sociale au omis sa spuna despre esenta criminala a marxismului si ceea ce eludeaza publicistul Sorin Ionita acum , poate fi citit in celebra carte a pastorului Richard Wurmbrand :  






Richard Wurmbrand - Marx si Satan.pdf by Paolo Constantin on Scribd


http://www.contributors.ro/fara-categorie/pipi-protest-juncker-marx/#comment-342915

Niciun comentariu: