Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Viziunea TVR asupra prioritatilor sociale

Discutie pe TVR ( 05.12.2009 - ora 20.30) cu psihologul Hanibal Dumitrascu


Tema zilei : Intre distractie si viciu ( sic !)




Conform discutiei, jocurile de noroc , pariurile sportive, jocul la loto si jocurile electronice ar fi devenit din perspectiva moderatorului si intervievatului "un fenomen national (?!) a carui amploare nu poate fi estimata " ( eventualele cauze care provoaca aceasta situatie trec in plan secund ). Pasionatii de aceste jocuri , etichetati de moderator drept bolnavi ( psihici probabil ) trebuie , conform intervievatului, sa primeasca ajutor psihologic chiar daca nu-si dau seama ca au nevoie de el. La urma urmei, de ce nu ?!

Interesanta tema la ceas de seara, interesant moment ales, interesanta discutie, interesante propuneri pentru ca " totul este bine cand sfarseste bine " cum zicea marele Will. TVR reflecta corect si responsabil realitatea politica si sociala de la noi , psihologii contribuie european si deontologic la starea de bine a unora din cetateni ( intalniti frecvent prin cazinouri, baruri, case de pariuri,etc. unde se pot toca democratic banii munciti sau nu ) care la randul lor vor fi foarte multumiti ca sunt recunoscuti social si considerati demni de luat in seama mai mult decat pensionarii care probabil nu au nevoie de ajutor psihologic exact dupa principiul Legiunii Straine : " Mergi, ori crapa " pentru ca si asa nu ar avea cu ce sa-l plateasca . Pe de alta parte, nu putem sa nu remarcam o anumita discriminare nedemocratica. Sunt propusi pentru ajutor psihologic numai clientii sau consumatorii ca in cazul drogatilor si drogurilor ( remarcam omiterea clientilor prostituatelor... ), deci cei care dau banii , si nu proprietarii de cazinouri sau traficantii ( sau pestii... ) , deci cei care iau banii. Aici , e foarte adevarat, lucrurile stau diferit. Ultimele categorii amintite nu au nici o problema psihologica, sunt sanatoase tun. Si, ca sa dam Cezarului ce-i al Cezarului , de cele mai multe ori nu au nici probleme de natura economica, juridica sau penala. Probabil ca aceasta a fost de fapt si concluzia implicita a unei discutii pe postul national de televiziune , in direct si la o ora de varf , cand tara "arde" iar TVR cu psihologii ei cu tot, se piaptana.

Sergiu SIMION

Niciun comentariu: