Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 31 august 2012

Romania vazuta prin ochii Japoniei...



" Mă doare în piept de nelinişte. E prima dată când am acest sentiment.  Ma doare în piept. Îmi e şi rău. Fără vreun motiv anume, nu simt altceva decât că sunt foarte speriată. Sunt încântată şi speriată în acelaşi timp "

 YURIKA MASUMO
Yurika Masumo era o prietenă a românilor



    Foto : Adevarul 


Venea în Bucureşti din Viena, unde plecase cu fluturi în stomac şi atât de stresată, încât spunea pe Twitter că simte că-i vine să vomite. Îi spusese cuiva pe Twitter că drumul cu trenul, noaptea, până la Craiova, este grija ei cea mai mare şi că, dacă ajunge cu bine, va fi un miracol.



                               Foto : RING




    Foto : MEDIAFAX

Japonia, după uciderea studentei nipone în pădurea Otopeni: "România, o ţară periculoasă şi sălbatică"

"Lucrez pentru o multinaţională japoneză, afară. Şeful meu, japonez, m-a luat deoparte după acest incident despre care nu ştiam nimic. La şedinţă s-a hotărât să nu se mai trimită reprezentanţi în România, iar ţara a fost trecută la grad de risc"  Remus (  postare pe  www.adevarul.ro )

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Japonia-dupa_uciderea_studentei_nipone_in_padurea_Otopeni-_-Romania-o_tara_periculoasa_si_salbatica_0_763123730.html#



Indolenţă. Combinatorii de la Otopeni lucrează nestingherit şi după scandal. Japonezii, exasperaţi de lipsa de reacţie a Guvernului
Diplomaţii niponi, ieşire dură la adresa Guvernului. Ministrul Duşa a fugit imediat la aeroport, ca să vadă cu ochii lui taximetriştii piraţi.




... si ai romanilor cu constiinta : 


welcome to the jungle (Miercuri, 29 august 2012, 22:16)kINGbOB [utilizator] „ Imi povestea taica-miu cand ma astepta la aeroport acum cateva luni cum trageau taximetristii de clienti, unul din ei dupa ce era refuzat si clientul intorcea spatele, scuipa cu coji de seminte pe ei. La mine in zona se zice ca la Caracal s-a rasturnat caruta cu prosti, nu am verificat personal, insa am impresia ca la Bucuresti s-a rasturnat caruta cu prosti salbatici.” :)  


 Toti sunt pe-o mana (Joi, 30 august 2012, 0:18)lisa79 [utilizator] „Eu zbor frecvent, prefer sa platesc bani in plus si sa aterizez pe aeroportul de la CJ decat sa mai ajung in Bucuresti. Adevarul e ca toti sunt pe-o mana, inclusiv cei care ar trebui sa pazeasca acest loc. Intorc capul si" nu vad" nimic.E foarte rusinos ce se intampla, pur si simplu iti e frica de ei la cum trag de tine, sunt in stare sa iti smulga bagajele din mana. Si nu e vorba de unul-doi, roiau in jurul meu soferi care imi ofereau servicile lor. Norocul meu a fost ca prietena mea ce locuieste in Bucuresti m-a inavat ce sa fac:" lasa capul in pamant si tot mergi" :)), intr-o tara civilizata cica.Sa iti fie frica in propria tara... . Rusine!   


 Buna idee (Joi, 30 august 2012, 2:39)BitterIrony [utilizator] i-a raspuns lui lisa79 ,,Eu zbor frecvent, prefer sa platesc bani in plus si sa aterizez pe aeroportul de la CJ decat sa mai ajung in Bucuresti.''
Buna idee mi-ai dat. Am patit-o si eu. L-am refuzat pe unul foarte insistent de cateva ori, politicos. Cand a vazut ca nu ii merge, m-a injurat in fata. Si altii, tot din aceeasi categorie, se uitau la mine ca la un gandac pe care voiau sa il striveasca. Ma intorceam dupa doi ani acasa. Cred ca mai vin o data in tara sa o iau pe maica-mea si gata cu Rromania. Unul din motive e legat de golanii de la aeroport. Au bagat frica in mine derbedeii. :)   


Minciuni, măgării, minciuni (Joi, 30 august 2012, 3:04)Mai mult de un neuron [utilizator] Conducerea Aeroportului Otopeni nu permite accesul la sosiri firmelor de taximetre cunoscute Cobălcescu, Meridian, Mondial, Leone și alții. Pentru că le strică afacerile lucrative. Inițial, era acceptat doar Fly-ul care s-a desființat. Acuma sunt un gașcă extrem de dubioasă dat tolerată de conducerea aeroportului. Un șofer de taxi- fost Fly- mi-a spus că trebuie să cotizeze 100 de lei noi pentru a avea măcar 1 client- altfel nu ajunge în rând. ANAF-ul ar trebui să ia la control conducerea aeroportului- pentru că este o minciună că administrația locală ar impune ceva. Ajungi la Plecări cu 1.39 lei/km iar de la Sosiri numai cu 3.5 lei/km ? 


 dezolant (Joi, 30 august 2012, 2:59)o_oarecare [utilizator] Lasa ca nici cu taximetristii cei 'legali' nu mi-e rusine. Sunt niste hoti si aia. Cand m-am intors in tzara am dat sa iau un taxi din asta , mi-am pus valizele in masina si incepe taximetristul, 'da' unde mergeti?' 'in Baneasa' el' aaaa pana acolo...am stat toata ziua sa astept..face 100, nu punem ceasul' ' atunci sotul meu s-a enervat a insfacat bagajele din portbagaj si a inceput sa tipe exasperat' se vede ca am venit in Romania, ne luati de prosti de cum iesim,' ..si altele...Dar asta e tristul adevar. S-a ajuns la o degradare atat de mare a normalitatii incat crima devine posibila si la indemana. Chiar suntem o tzara condamnata de noi, proprii locuitori.  


ce zice purtatorul de cuvant al aeroportului (Joi, 30 august 2012, 7:41)mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui Mai mult de un neuron E o minciuna ordinara:"Este vorba de bani. La taximetrele care au permis de acces pe aeroport tariful este de 3,5 lei pe km. Ceilalti merg cu tarife mai mici: 1,5 lei/km, 2 lei. Nu am stabilit noi tariful de 3,5 lei. Este stabilit de administratia locala care a dat licenta. Este un cerc vicios. Taximetristii care asteapta 5-6 ore la coada si fac doua curse pe zi nu isi permit sa lase la pret. Acestia ar face curse mai multe daca ar lasa la tarif deoarece lumea nu ar mai lua masinile pirat care momesc clientii cu un pret mai mic. .... Consiliul Concurentei ne-a spus insa ca este neconcurential", explica purtatorul de cuvant al aeroportului.
Realitatea este ca ei fac licitatii trucate pe care le- castigat Fly Taxi, Grand Taxi care au voie sa vina in incinta aeroportului si sa ia clienti cu 3,5 RON/Km.
De ce nu spune mizeria asta de purtator de cuvant ca Fly Taxi a avut ca actionari pe Miron "Manivela" Mitrea si de Dana Nastase cand s-a castigat licitatia din ca Rodica Miculescu sora Danei Nastase era director adjunct la Aeroport?Ia uitati ce scria presa:
http://www.gandul.info/puterea-gandului/otopeni-egal-abuz-4998900
Bun acuma nu mai este doar Fly s-a mai diversificat dar toata lumea care are acces merge cu 3,5 pe ceas deci eu calator tot nu am de unde sa aleg. Asta inseamna ca noua conducere a Aeroprtului a ales modelul Hidroelectrica - nu mai e un singur baiat destept (Bogdan Buzaianu ca pe vremea DIP-ului) ci mai multi baieti destepti si dam si noi o aparenta de legalitate iar spagile curg in continuare.
Eu ca traitor in Istambulul de pe Dambovita m-a invatat nevoia sa pacalesc sistemul. Cand cobor din avion dau telefon la Cobalcescu, Leone, Taxi2000 sa vina sa ma ia de la ceas (l-au desfiintat si pe asta jigodiile dar taximetristii stiu).
Dar saraca japoneza de unde dracu sa stie?Stia doar ce scrie in orice Baedeker, Lonely Planet ca taximetristii de pe Otopeni iti baga mana adanc in buzunar.  


la prima vedere (Joi, 30 august 2012, 0:59)NL [utilizator] La prima vedere asa e, pare un cerc vicios. Aia nu pot sa lase la pret ca nu mai e rentabil, ailalti nu pot sa stea la coada fara sa ridice pretul. Firma de paza nu poate face altceva decit sa alerteze politia (a propos, atunci ce poate face firma de paza? poate da cu spray paralizant dupa muste?) iar politia nu poate face mai multe pentru ca n-are oameni. Ei ar face ceva, dar nu-i lasa Consiliul Concurentei...si tot asa, la nesfirsit.Si totusi, mizeria asta are o cauza: permisul de acces cerut taximetristilor. Poblema se poate rezolva simplu renuntind la acest permis si amplasarea unor afise la iesire pe care sa scrie: "Tarifele la taxi sint intre 1,5 lei si 15 lei/km.Pina in Bucuresti sint 15km. Azi un euro este 4,6 lei. Va dorim sedere placuta in Romania".  


 Ce e la Otopeni nu e nimic (Joi, 30 august 2012, 9:46)Iulian72 [utilizator] Combinatorii fac legea chiar in sediul Politiei!Mergeti la serviciul inmatriculari, in Pipera, si o sa fiti acostat imediat de cocalarii care bantuie nestingheriti prin sediul politiei.
Cred ca orice reforma serioasa trebuie sa inceapa cu politia. Doar vama s-ar putea sa fie mai corupta decat politia. E un non-sens: politia a ajuns sa-i apere pe interlopi...

Desigur, si legile trebuie inasprite.Cu nivelul actual al pedepselor, Romania a ajuns paradisul infractorilor.  



Lipsa de bun simt elementar (Joi, 30 august 2012, 9:57)subcultura [utilizator] dublata de o crasa lipsa de responsabilitate a administratiei si politiei au dus la asa ceva.Tipic pt Romania, toata lumea se ascunde dupa reglementari, norme de conduita, vezi Doamne e competenta altuia, etc.Otopeni este unul dintre cele mai mici aeroporturi ce deservesc capitale europene, cu o zona publica de cateva mii de metri patrati si doua zone de acces auto. Orice SRL dintr-o tara normala ar putea administra civilizat asa ceva. la noi, o companie nationala (Aeroporturi Buc), politia nationala si SRI nu sunt in stare. Fie pt ca sunt corupti, fie pt ca nu au pic de simt de raspundere.In alta tara, moartea acelei tinere ar fi o rusine nationala de neiertat (asa cum o trateaza si japonezii), insa la noi toti asteapta ca media sa lase subiectul balta ca sa isi vada in continuare de spagi.  


 Cred ca a sosit momentul.. (Joi, 30 august 2012, 10:47)akillies [utilizator]..ca in Romania sa se dea niste sanctiuni drastice!Pentru aceasta nenorocire consider ca sunt vinovati, in egala masura, angajatii aeroportului Henri Coanda si angajatii acelei organizatii din Craiova care aveau responsabilitatea sa isi trimita un reprezentant si sa o duca pe aceasta tanara in conditii de siguranta in Craiova...Acea organizatie din Craiova este o organizatie de nesimtiti si ignoranti.. Eu sunt sigur ca daca situatia era inversa (o domnisoara din aceasta organizatie sa se duca in Japonia), cineva ar fi asteptat invitata din Romania la aeroport si ar fi dus-o in siguranta la destinatia din Japonia... prin urmare acea organizatie din Craiova merita sa nu mai existe, mai ales prin lovitura de imagine data (inca una dealtfel) poporului roman.Reprezentantii aeroportului ca nu l-au arestat ei pe acest individ si nu l-au tinut in custodie pana la sosirea Politiei: daca au mai facut reclamatii la Politie si il considerau un individ periculos, cred ca aveau voie sa il si tina in custodie, ca sa fereaasca turistii straini de astfel de nenorociti. Alta vina a reprezentantilor aeroportului Hehnri Coanda consta in faptul ca nu pun din 5 in 5 minute mesaje care sa avertizeze strainii sa nu vorbeasca cu niciun "combinator", ca nu pun panouri cu mesaje in care sa ii avertizeze(tot pe straini) sa nu dea bani la cersatori, sa nu apeleze la combinatori si ca nu dau si optiuni strainilor(numere de telefon de la taxiuri, sau chiar directii de deplasare spre statia de taximetre, de tren, sau de autobuz -in minipliante, asa cum se intampla pe toate aeroporturile civilizate din lume). O alta idee pentru administratia aeroportului Henri Coanda ar fi urmatoarea: daca se face o statie de taximetre, la statia respectiva sa se aplice sistemul din Dublin - taxiurile stau la coada, clientii stau la coada;servirea se face intr-un singur loc in ordinea sosirii si cu ajutorul unui angajat al aeroportului; la fel am vazut si la Stockholm: nicaieri nu sunt taximetristi in aeroport!  


 in ce tara traim? (Joi, 30 august 2012, 11:18)mavrocordat [utilizator] in ce parte a lumii civilizate creaturi de teapa asasinului isi vad linustiti de crimele si violurile lor?Trebuie ca astfel de creaturi, care nu pot fi numiti oameni dar nici animale sa fie ori eutanasiate ori castrate.De cealalta parte, autoritatile romane sunt in culpa din incompetenta, nepasare si/sau complicitate prin tolerarea a tot felul de golanii.Parintii tinerei din Japonia ar trebui sa ceara despagubiri statului roman, care sa fie suportate de persoanele culpabile.  


 In Insula Piratilor! (Joi, 30 august 2012, 13:39)Iulian72 [utilizator] i-a raspuns lui mavrocordat In paradisul infractorilor!In tara unde albul e negru si invers!Unde victima e vinovata si agresorului i se gasesc toate scuzele posibile.
Adica intr-o tara pe dos. 
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13120813-uciderea-tinerei-japonezei-combinatorii-aeroportul-otopeni-romania-trebuie-discute-lacunele-legislative-abia-dupa-moare-cineva-politia-fost-sesizata-mai-multe-randuri-ucigasul-acosta-persoane-aeroport.htm

Niciun comentariu: