Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 5 octombrie 2012

Atacul la imagine si credibilitatea sociala


In mod cert , atacul la persoana si la imagine ( de fapt, o caracteristica a societatilor  primitive ) este  practicat de toate confreriile politice si taberele ideologice de la noi. Problema este ca  acesta poate afecta in egala masura persoanele, dar prin ricoseu si libertatea presei,  granita intre cele doua fiind dificil de trasat in multe  cazuri.

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat în cadrul emisiunii "Ultimul Cuvânt", la B1 TV, că va da în judecată ...Parchetul General pentru "paguba morala" ,  deoarece a fost anunţat alături de Mihai Tatulici, pe lista jurnaliştilor plătiţi de Sorin Ovidiu Vântu cu bani de la FNI : 




    Ion Cristoiu
    Foto : EVZ


" În martie 1999, SOV, din contul său personal, a înfiinţat editura Ion Cristoiu  cu un aport de capital de circa 30.000 de euro, echivalat acum. Era domn onorabil, avea revista Curentul, onorabil ca orice patron de presă. Mi-a spus că vrea să facă o editură, a pus banii de la el din cont, aceasta a funcţionat doi ani şi apoi a dat faliment.Habar nu aveam că joacă la FNI, el era un domn de mare notorietate. Eu ce trebuia să fac? Să fac anchetă să aflu de unde are el banii? Eu să mă interesez de unde îmi plăteşte drepturile de autor patronul? A scos 13 cărţi, a dat faliment, care este dreptul Parchetului să mă treacă în această chestiune? A avut nişte bani, i-a folosit, care e vina mea sa a lui Tatulici? " 
Ion Cristoiu
Sursahttp://www.evz.ro/detalii/stiri/Ion-Cristoiu-d-n-judecat-Parchetul-General-1002551.html



Unii cititori ai articolului nu prea sunt de aceeasi parere *) , dar in mod cert atacul la persoana si la imagine a devenit o dominanta majora a vietii publice de la noi. 




*) 25 septembrie, 23:14. menumorut
Nea Ionele, imi place cum scrii si apreciez pozitia matale din ultimul timp...dar sa spui ca nu stiai cine este SOV, sa ne fraieresti ca n-ai luat nici un sfant de la "golanasul" national in doi ani in care numele ti-a fost folosit, fie si pe firma unei edituri, e cam mult... ia-o barbateste si asuma-ti asocierea cu FNI.
( http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ion-Cristoiu-d-n-judecat-Parchetul-General-1002551.html

Nota
Fondul National de Investitii (FNI)  a fost infiintat  in 1996 de catre SOV Invest. 
24 mai 2000 este data oficiala a prabusirii acestui fond. 

Niciun comentariu: