Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 2 noiembrie 2014

Mineriada M.A.E. impotriva romanilor din diaspora

A trecut deja un sfert de secol de la caderea oficiala a comunismului , dar sistemul politic si social de la noi nu reuseste ( pentru ca de fapt nu vrea ) sa se desprinda de trecut,  iar "contractul social" mutual dintre stat si cetateni , contract specific unei democratii europene, nu se poate semna nici in momentul actual . 
 Pe cale de consecinta, lupta dintre cetateni si sistem, respectiv dintre stat si cetateni , atinge deja proportii de epopee. Cea mai recenta manifestare a acestei lupte este tratamentul aplicat de catre M.A.E. romanilor din diaspora care au fost tratati la aceste alegeri exact ca vitele dintr-un staul . 
Motivul este evident. Traind in alte sisteme politice si sociale , romanii din diaspora nu mai sunt santajabili prin mecanismul infernal al dependentelor politice, sociale, economice , administrative si psihologice de la noi , iar singura solutie care ramane pentru impiedicarea exercitarii optiunilor lor politice este aplicarea metodelor brutale si primitive de tip bananier care ii indeparteaza fizic de la acest drept. 
Rezultatul este o degradare catastrofala a imaginii externe a Romaniei.




Debut

" Ministerul Afacerilor Externe a luat toate măsurile organizatorice necesare pentru buna desfăşurare a procesului de votare în străinătate la alegerile pentru Preşedintele României, în conformitate cu atribuţiile ce-i revin prin lege."
Sursa :  http://www.mae.ro/node/29431




Disculpare in limba de lemn


" Ministerul Afacerilor Externe s-a conformat deciziei BEC privind încheierea procesului electoral, conform legii, la orele 21.00, inclusiv în privinţa votului exprimat în străinătate.
În aceste condiţii, atât membrii birourilor secţiilor de votare cât şi şefii de misiuni diplomatice şi consulare şi membrii acestora au obligaţia de a respecta întru totul deciziile BES, respectiv BEC.
În mod regretabil, în câteva cazuri cetăţenii care, până la ora 21.00 nu au reuşit să îşi exercite votul în străinătate, fac presiuni asupra conducerii misiunilor diplomatice pentru continuarea procesului de votare.
Ministerul Afacerilor Externe constată că acestor solicitări nu li se poate da curs întrucât aceasta ar reprezenta o încălcare directă a prevederilor legale.
În acest context, MAE informează cu privire la situaţia tensionată de la Ambasada României de la Paris unde, pentru menţinerea ordinii publice şi securităţii în perimetrul şi incinta misiunii diplomatice a fost solicitată asistenţa instituţiilor abilitate ale statului francez.
MAE adresează rugămintea cetăţenilor români din străinătate de a da dovadă de înţelegere şi le recomandă să adopte o atitudine de respect faţă de deciziile autorităţii electorale din România precum şi faţă de normele locale ale statului în care se află (s.n.)."



Metode brevetate de tip securist : 



Lipsa formulare 
Lipsa stampile 
Birocratie excesiva 
Modificarea ilogica a numarului si amplasamantului sectiilor de votare 
Batjocura 
Cozi imense 
Boicotare, dezinformare si manipulare


Exemple :

Responsabil pentru acest haos este Ministerul Afacerilor Externe, care a stabilit numărul şi amplasarea secţiilor de votare. Astfel, faţă de alegerile prezidenţiale din 2009, la scrutinul actual funcţionarii MAE au modificat discret amplasarea secţiilor de votare, chiar dacă numărul acestora a rămas acelaşi – 294. Aşa se face că românii din diaspora au fost plimbaţi la sute de kilometri pentru a putea vota. De pildă, în Italia, deşi numărul românilor cu drept de vot depăşeşte un milion, au fost stabilite doar 51 de secţii, faţă de 55 în urmă cu cinci ani. Alegătorii au fost umiliţi, fiind nevoiţi să aştepte şi 6-7 ore la cozi pentru a vota. Portalul diasporaro.com, dedicat diasporei româneşti, notează faptul că MAE nu a mai organizat secţii de votare la Rimini, Latina, Viterbo, Marcellina, Terni şi Olbia, localităţi în care trăiesc comunităţi româneşti importante. Pentru a-şi putea exercita dreptul de vot, rezidenţii din Latina, mai mult de 6.000, şi cei din Sezze, în jur de 4.000, ar fi trebuit să parcurgă aproape 100 de kilometri până la Roma, unde se află cea mai apropiată secţie de votare. În schimb, MAE a înfiinţat secţii noi la Canicatti (Sicilia) şi San Remo, unde comunitatea românească nu este foarte numeroasă, notează site-ul diasporaro.com. În SUA, numărul de secţii a fost redus de la 28 la 22. La Chicago, MAE a crezut de cuviinţă să scoată două din cele patru secţii de vot organizate în 2009, deşi comunitatea românească din această zonă este foarte mare. Probleme au fost şi la Paris, unde a fost nevoie de intervenţia Poliţiei pentru a-i alunga pe românii care nu au mai apucat să voteze. Spania: secţiile au „fugit“ de români Un român stabilit de mulţi ani în Spania, care a îndeplinit o perioadă şi activităţi consulare – deci cunoaşte bine dispersia românilor în regat – ne-a mărturisit câteva dintre observaţiile sale privitoare la modul în care a fost modificată amplasarea secţiilor de votare din această ţară, faţă de situaţia de la precedentele alegeri prezidenţiale, din 2009. El ne-a solicitat însă anonimatul, date fiind rigorile impuse de actualul său loc de muncă. Spre exemplu, a fost desfiinţată secţia de votare de la Las Palmas de Gran Canaria, din Insulele Canare, în care trăieşte o comunitate de aproximativ 8.000 de români. Aceştia nu au avut nicio şansă să voteze, întrucât insulele se află în Oceanul Atlantic, în apropierea coastei Africii de Vest, la 3.000 de kilometri de Spania. De asemenea, au fost desfiinţate secţii de votare din zone cu puternic profil agricol, unde trăiesc comunităţi consistente de români. În sudul Spaniei, alegătorii care în 2009 au putut vota în localităţile Almeria şi Roquetas del Mar a trebuit să se mulţumească acum doar cu secţia din Almeria, cea din Roquetas del Mar fiind desfiinţată.

Citeste mai mult: adev.ro/neh84i "




Consecinte:



Cozi de ore intregi la Paris, Roma sau Munchen si in alte orase europene.Londra: Sunt mii de oameni si trei stampile. Se scandeaza jos comunistii/ Munchen: Sunt de aproape cinci ore la coada/ Nemultumirea este foarte mare/ Bruxelles: E incredibil cum au putut sa-si bata joc. Bataie crunta de joc la adresa alegatorilor din diaspora, revolta printre alegatorii din strainatate. 
Mii de oamnei nu au putut vota.
BEC: Nu prelungim votul, MAE trebuia sa organizeze mai bine 
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18445176-probleme-majore-sectiile-votare-din-strainatate-mii-eoamnei-nu-putu-vota-cozi-imense-scandal-batjocura-birocratie-excesiva.htm



Marturiile cititorilor Hotnews despre calvarul romanilor din diaspora :


  • Tocmai am iesit de la vot in Paris. Sunt doar doua sectii de votare si fiecare dintre ele are doar trei cabine, iar functionarii abia se misca. Atata ofteaza si asa de incet scriu ca se vede clar ca boicoteaza. Noi am asteptat 3 ore si 10 minute dar acum coada e cu 60% mai lunga,iar cei ce sunt acum in capat nu cred ca o sa apuce sa voteze pana la ora 21. E inadmisibil. Ar fi facut minuni doua cabine de vot in plus pe sectia de votare...
  • Sectia de votare nr. 74 Stuttgart Schellingstrasse 9, 70174 Stuttgart (Consulat Onorific) Aceasta este singura sectie de votare in Stuttgart, Germania - pentru cei aproape 250.000 romani din Baden-Württemberg. In centrul orasului ... Ora 16:00- Coada lunga de vreo 2 km. Cateva mii de persoane asteapta la aceasta coada. Timpul de asteptare ... minim 4 ore. De fapt oamenii sunt impiedicati sa voteze pentru ca pe langa cei care asteapta, sunt si ceteva mii care renunta. E o desconsiderare la adresa romanilor din Germania.
  • In Suedia o singura sectie, la ambasada, 2 stampile.Va imaginati coada si timpul necesar sa ajungi sa mai si votezi! (Bogdan Tudor)


Contributors.ro 



Laur Andrei spune :03/11/2014 la 5:14

Macar la Paris au stiut oamenii unde sa vina la vot. Aici unde ma aflu, in Boston, MAE a dat adresa incompleta a sectiei de votare iar consulatul roman de la New York, care a organizat sectia, a dat adresa GRESITA. MAE ne-a trimis la “universitatea MIT”, care are zeci de cladiri si sute de sali. Consulatul ne-a trimis la cladirea si sala gresita. Votarea s-a facut pe un hol (!!!) al unei alte cladiri, folosind o urna de carton, ornata cu poze din Romanica.
Declaratii PSD si PNL din 2010-2012:

http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/ponta–votul-din-diaspora-a-fost-mai-important-decat-al-celor-11-milioane-de-romani-din-tara-202742
http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/antonescu-vrea-vot-fiscal-pentru-diaspora-romanii-de-afara-il-pun-la-punct-1084074






Secvente si marturii din mineriada impotriva romanilor din diaspora:





"... aproape o mie de cetateni romani nu au putut vota la Ambasada de la Paris din cauza organizarii defectuoase a alegerilor. Ei au fost impiedicati sa intre in sediul Ambasadei dupa ora inchiderii urnelor de o trupa de peste 100 de jandarmi francezi."



Paris :








Bruxelles :





Haga :






Valencia :





"Urna de vot" pentru romanii din Boston :




Foto : Hotnews


#Parisul #voteaza #diasporavoteaza #diasporaconteaza #Vreauotaracaafara Ma intreb daca mai putem fi #mandricasuntemromani cand asteptam 5 ore la coada pentru a #vota viitorul #presedinte al #Romaniei. #Jenant, #MAE si-a batut joc de cetatenii romani din diaspora prin organizarea dezastruoasa a acestor #alegeri.
Foto : Adevarul



Foto : Romania Libera



Viena :

Foto : Gandul

Munchen :
Umilinţa de a fi român
Foto : Alex Bebeselea






In loc de concluzii . 

Diagnosticul intern si extern al unui sistem dement.
Un cetatean roman :




Votul unui lugojean a devenit viral
Rabufnirea unui lugojean  exasperat de sistemul politic romanesc


Claudia Moga, studentă la Sorbona, pentru Gândul: 
Sunt absolut sigură că totul a fost facut cu rea-credinţă pentru a încetini procesul de votare


Seful jandarmilor francezi chemati  la Ambasada Romaniei din Paris  : 


"Oricum Romania e o pubela, nu faceti decit sa aduceti probleme, asta stiti sa faceti!"
Seful formatiunii franceze de jandarmi de la Ambasada Romaniei din Paris
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18444491-seful-jandarmilor-francezi-catre-romanii-care-putut-vota-oricum-romania-pubela-nu-faceti-decit-aduceti-probleme.htm

Niciun comentariu: