Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 13 octombrie 2015

Fractura sociala sau prapastia de netrecut dintre stat si cetateni


Excelent articol*) scris din perspectiva adevaratei societati civile . Rezultatul in acest caz este o intrebare fara raspuns care ne arata aceeasi prapastie de netrecut dintre stat ( cu institutiile si functionarii lui extraordinari adica situati deasupra legii ) si cetatenii ordinari, adica supusi legilor.
Problema foarte grava este ca acest caz nu este decat un singur exemplu dintr-o lunga serie de anomalii politice si sociale care arata ca in realitate statul de drept de la noi schiopateaza inca de la aparitie mentinandu-si cetatenii in situatii de imposibilitate politica, economica, sociala si psihologica .
Suntem probabil singura tara din Europa care obliga sa plateasca taxe exact pe cei care nu au nici un venit , singura tara in care cetatenii sunt obligati sa plateasca de mai multe ori aceeasi taxa , singura tara care arata clementa fata de hoti si infractori prin injumatatirea pedepselor penale, si probabil singura tara in care se pot fura zeci si sute milioane de euro iar hotii pot scapa cu pedepse simbolice micsorate cu o treime (sic !) daca isi recunosc fapta. Probabil de aceea Romania este tara cu cea mai mica absorbtie a banilor europeni, dar este tara cu cel mai mare procent de bani europeni furati motiv pentru care Uniunea Europeana a taiat fondurile pentru infrastructura (http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=27&article=15671) .
In acelasi timp suntem singura tara in care codurile deontologice si morale sunt practic suspendate iar elita poate avea inclusiv o coloratura penala deoarece guvernantii , parlamentarii , sefii de partide,etc. „functioneaza”  fara nici jena morala avand …dosare penale, iar in unele cazuri chiar simultan cu decoratii prezidentiale !
Pentru ca la noi , ca sa spunem lucrurilor pe nume , politicienii , dar si societatea civila in masura in care aceasta exista (http://sergiusimion.blogspot.ro/2015/02/societatea-civila-intre-megastructurile.html) , au cu totul alte prioritati decat apararea statului de drept si a drepturilor si intereselor cetatenilor onesti pentru ca ONG-urile, cum i-a scapat odata in spatiul public unui reprezentant de-al acestora , „apara (doar -s.n.) interesele membrilor ” ( ce se intampla cu cei care nu le sunt membri, nu mai este problema lor).
O propunere interesanta ar fi aceea de a fonda in diaspora o organizatie care sa lupte (inclusiv juridic ! ) exact pentru acest gen de obiective , respectiv statul de drept , respectarea legilor, apararea drepturilor si intereselor cetatenilor ,etc. si nu este exclus ca acest gen de organizatie sa castige mult mai multi aderenti ( si din diaspora si din tara ) , decat un eventual (nou) partid politic , pentru ca singura forta de care se tem cu adevarat politicienii romani si cei care ii secondeaza din umbra , sunt romanii din diaspora care nu pot fi manipulati, mintiti, dezbinati, controlati si santajati ca cei din tara.



*) Comentariul a fost postat la un articol aparut pe Contributors.ro :
George Mioc - Aveţi 300 de milioane de euro, găsiţi contractul cu Bechtel, domnule Hellvig!

Niciun comentariu: