Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 12 august 2016

Cinismul de tip securist si mentalitatea de buncar


Diferenta enorma intre democratia romaneasca si o democratie europeana autentica este foarte vizibila la nivelul mentalitatilor.
O declaratie ca cea de mai jos a purtatorului de cuvant al BNR arata ca societatea romaneasca este si in momentul actual o societate construita pe "secret" care este prin definitie este antipodul democratiei :





Foto : EVZ


"Salariul meu nu ştiu dacă e un secret atât de mare încât, dacă vi-l spun, va trebui să vă ucid după aceea, dar el este parte a unui contract între două părţi şi beneficiază de o anumită confidenţialitate sau discreţia pe care o impune un contract. Ceea ce vă pot spune este că, într-adevăr, este mai mare decât cel de la guvern".

Dan Suciu
purtător de cuvânt al BNR

Sursa : http://www.evz.ro/joaca-cu-moartea-la-bnr-dan-suciu-a-facut-o-gluma-macabra-cu-o-jurnalista.html




Aceeasi teza bizara este preluata ,  dezvoltata in alta forma si dusa pana la ultimele ei consecinte care inseamna ca aroganta, cinismul social si dispretul fata de cetatenii obisnuiti este considerat inca in anumite straturi ale societatii drept o atitudine normala : 




Lucian Croitoru
Foto : Capital



"Oricare ar fi dimensiunea salariilor sau a veniturilor la BNR, ele sunt conform LEGII (1). Iar LEGEA e suficient de înţeleaptă (2) pentru a înţelege că în BNR este nevoie de competenţa echivalentă cu cea existentă la nivel mondial(3) , care nu se poate obţine fără venituri adecvate (4). Mâine se vor folosi aberaţii pentru a ataca alte instituţii, după cum va dicta logica populismului. Propovăduirea dispreţului faţă de argument pe care o face populismul televizat va submina, treptat, toate instituţiile democraţiei", mai scrie consilierul Guvernatorului BNR.

"Politicienii şi presa ar trebui să fie foarte atenţi: dispreţul faţă de argument se va întoarce împotriva lor (5) . Dispariţia argumentului duce la dispariţia limbajului comun cu ajutorul căruia descriem realitatea (6). La un moment dat, când argumentul îşi va pierde total rolul reglator în dezbaterea publică, oamenii nu vor mai înţelege problemele reale cu care se confruntă societatea (7)şi le vor nega, acceptând doar ceea ce este facil (8). Atunci, când vor avea nevoie să adopte măsuri corectoare necesare, politicienii vor descoperi că limbajul şi argumentele lor în favoarea măsurilor corectoare nu vor avea tracţiune(9). Iar fără corecţii nu se poate merge înainte" (10).

"Dacă mersul înainte nu va mai fi posibil, marea masă, până atunci manipulată cu populism, se va transforma într-o mulţime psihologică ce va acţiona brutal (11). Atunci, mulţimea dezlănţuită va constata că nu a fost informată despre salariile din televiziuni, de stat sau nu, din alte companii, de stat sau nu, din alte afaceri private ale politicienilor etc. Atunci toate averile vor fi declarate ilicite(12) şi se va trece, cu un avânt probat cu ceva timp în urmă, la înfiinţarea Republicii Populare România"(13).

Lucian Croitoru


In primul rand , legea este nu este considerata ca fiind aceeasi pentru toti , ci ca ceva care este deasupra oamenilor care ii imparte in elite si restul lumii (1-4) .
In al doilea rand, existenta acestor elite situate deasupra legii  ar fi o conditie sine qua non a democratiei iar disparitia lor ar duce chipurile la disparitia democratiei ( 11-13).
In sfarsit , in dorinta de a conserva privilegiile unei categorii aflate practic deasupra legii ( BNR nu exista in Constitutia Romaniei ! *)  aceasta viziune bizara , si acesta este meritul ei, deconspira in mod neintentionat situatia limita in care a ajuns  societatea romaneasca prin manipularea de sistem la care sunt supusi cetatenii ajunsi in situatia de a nu mai intelege problemele reale ale acestei societatii ( de fapt, realitatea in ansamblul ei ) ceea ce inseamna ca nu mai au practic acces la aceasta, iar rezultatul este un cerc vicios din care nu pot scapa . 
Cel mai bun exemplu este zona politicii unde cetatenii voteaza in bucla aceeasi Marie cu alta palarie respectiv o combinatie de m luate cate n elemente intre aceleasi partide si aceleasi tipuri de candidati dar care isi schimba de 26 de ani , cu o dexteritate uluitoare , doctrinele, programele, denumirile , lozincile , siglele, chipurile, costumele, discursurile, sloganurile , etc. mentinand  in realitate , si in varii forme acelasi statu quo.



Note

*) Gheorghe Piperea - Game over ? 
http://www.juridice.ro/391001/game-over.html )

Niciun comentariu: