Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 17 septembrie 2015

Penitenciarul social si situatiile de imposibilitate (2)


Dupa recenta stire cu impozitarea aberanta a persoanelor care NU realizeaza venituri in tara , guvernantii trec la masura SF prin care si persoanele cu domiciliul in strainatate dar care NU realizeaza nici un venit sunt obligate si ele la plata contributiei de sanatate prin noul Cod Fiscal :



 "Confirm faptul ca persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate. Contributia este de circa 67 de lei/luna, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei"

"Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contributii la asigurarile de sanatate de catre persoanele fizice ce nu realizeaza venituri si nici nu sunt scutite de plata contributiei de sanatate prin efectul legii. Este vorba de minorii sau doamnele insarcinate care nu au venituri. In acest sens, cetatenii romani care isi pastreaza rezidenta fiscala in tara sunt in sfera contributiei la aceasta asigurare de sanatate. In esenta, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci si altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care incaseaza venituri la negru, agricultorilor care nu indeplinesc conditia de a fi impozitati perin transe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate" 
Andrian Bentea, consultant fiscal
Sursahttp://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20427122-asta-relaxare-fiscala-romanii-din-strainatate-care-nu-realizeaza-niciun-venit-romania-vor-plati-statului-cate-800-lei.htm?cfnl=

Aceste recente intiative contrare spiritului Constitutiei nu sunt de loc singulare in spatiul nostru social. Ele urmeaza o traditie veche de cel putin 25 de ani prin care am avut crime fara criminali , coruptie fara corupti,etc.  deoarece Constitutia , statul si institutiile lui au aratat indulgenta sau chiar au inchis ochii fata de incalcarile grave ale legii , dar au aratat si arata maxima exigenta fata de cetateanul onest si supus legii. 


Pentru ca cinismul sa fie perfect, dupa ce i-a executat fiscal pe cei fara venituri guvernul acorda in mod sfidator facilitati celor cu venituri mari si posesori de bunuri de lux :



"Noul Cod Fiscal va ieftini din 2016 hainele din blănuri naturale, yahturile şi alte ambarcaţiuni pentru agrement cu motoare de peste 100 CP, automobilele de peste 3.000 de centimetri cubi şi bijuteriile din aur şi platină, cu excepţia verighetelor."

" Noul Cod îi avantajează pe cei care deţin mai multe case şi pe cei cu locuinţe cu o suprafaţă mai mare de 150 de metri pătraţi. Pentru prima casă în afara celei de domiciliu se plătea până acum la primărie un impozit majorat cu 65%, pentru a doua un impozit mărit cu 150%, iar pentru a treia cu 300%. Aceste taxe majorate vor fi eliminate din 2016. La fel şi cele pentru proprietăţile cu suprafeţe mai mari de 150 de metri pătraţi."

http://www.gandul.info/financiar/dupa-ce-i-a-pus-pe-romanii-fara-venituri-pe-lista-neagra-a-fiscului-guvernul-le-face-un-cadou-amatorilor-de-yahturi-si-masini-de-lux-14715433



Cinismul acestor initiative este atat de evident incat se transforma in sadism social : statul obliga cetatenii fara venituri sa plateasca o taxa absolut ilogica, dar inchide ochii in continuare fata de indivizii certati cu legea si morala si fata de averile lor uriase dobandite pe cai oculte , indivizi pe care nu catadicseste nici sa-i vada, nici sa-i intrebe cum le-au dobandit si pe care ii lasa in libertate si cu averile aproape intacte dupa pedepse infime dar chiar si acestea injumatatite de noul Cod Penal.(http://adevarul.ro/news/societate/cat-mai-inseamna-astazi-8-ani-inchisoares-1_55dc0ab2f5eaafab2ce49b20/index.html ; http://sergiusimion.blogspot.ro/2015/09/ingineria-sociala-in-actu.html ) .
Mai mult decat atat , dupa 25 de ani de tranzitie "ţara trage hăis si guvernul cea" :


" În prezent, România nu arată ca o ţară care urmăreşte să atragă investiţiile străine. Nivelurile de impozitare a capitalului nu sunt stimulative pentru fluxurile externe. Efectul inflaţiei nu este recunoscut la calculul amortizării fiscale şi nici la impozitarea veniturilor din dobânzi sau alte câştiguri de capital. Acestora li se alătură impozitul pe clădiri: pentru persoanele juridice este de 0,25%, ci de 1,8% din valoarea contabilă, iar pentru deţinerile persoanelor fizice majorarea este de până la 300% pentru mai mult de o clădire. Nici munca nu este încurajată. Contribuţiile de asigurări sociale în noul cod fiscal s-au păstrat la un plafon foarte ridicat ş inechitabil."
"Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu acţionează cu precădere în sensul prevenţiei, îndrumării şi controlului, ci mai curând către sancţionarea post-factum a agenţilor economici. "Este o  rangă peste dinţii celor care vor să facă business" 

Gabriel Biris, avocat 
Sursa : http://www.capital.ro/gabriel-biris-fiscul-o-ranga-peste-dintii-celor-care-vor-sa-faca-business.html


Aceste initiative semnaleaza faptul ca tehnicile de guvernare , presiune si control social de la noi supervizate de un Parlament si un Guvern care au in componenta lor persoane cu dosare penale , raman in continuare detasate de spiritul democratic si european*) si incep sa vireaze periculos catre mentalitatea de tip securist ,ingineria sociala si tehnicile criminale de guvernare de tipul directivelor NKVD de altadata .
Pe cale de consecinta , letargia , apatia si depresia sociala care s-au instaurat deja la noi arata ca deontologia profesionala a expertilor statului in domeniile  juridic, economic, social,etc. se manifesta exact prin lipsa lor de reactie ,  iar societatea civila cu lideri ei cu tot este ca si pana acum doar o forma fara fond si fara nici o legatura cu problemele reale ale societatii si ale cetatenilor.



Nota


*) Un premier in functie trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie (http://cursdeguvernare.ro/premierul-ponta-trimis-in-judecata-in-dosarul-rovinari-turceni.html), un Parlament care blocheaza un post de la Curtea de Conturi rezervat pentru socrul premierului (http://cursdeguvernare.ro/cum-a-blocat-parlamentul-in-mod-ilegal-postul-de-la-curtea-de-conturi-pentru-ilie-sarbu.html )  , un primar general al Capitalei care trimitea la receptiile de la ambasade si intr-o vizita oficiala in Statele Unite ...seful Administratiei Cimitirelor adica pe cel care colecta mita (http://www.evz.ro/seful-de-la-cimitire-participa-la-receptiile-de-la-ambasade-din-partea-primariei-lui-oprescu.html ), etc. semnaleaza faptul ca Romania va fi inca , si pentru multa vreme de aici incolo , un stat captiv si o societate-horror. 





Niciun comentariu: